Γ. Πλακιωτάκης: Έως τέλος Οκτωβρίου ο ανάδοχος για το φράγμα Αγ. Ιωάννη και την λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών

10:57 π.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024
10:10 π.μ. - Δευ, 14/57/2024
Image: Γ. Πλακιωτάκης: Έως τέλος Οκτωβρίου ο ανάδοχος για το φράγμα Αγ. Ιωάννη και την λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών

Υποδομές ζωτικής σημασίας για την περιοχή

Η ανάδειξη του τελικού Αναδόχου για τα σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα στο νομό Λασιθίου αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου 2024 σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης σε τοπικούς παράγοντες στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Ιωάννη.

Πρόκειται το φράγμα Αγίου Ιωάννη και την λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών, υποδομές ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως το έργο «Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Π.Ε. Λασιθίου και Συνοδά Έργα – Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Π.Ε. Λασιθίου και Βασικά Έργα Αξιοποίησης Αρδευτικού Νερού» θα υλοποιηθεί ως ΣΔΙΤ, ενταγμένο στο πρόγραμμα Ύδωρ 2.0 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός - με την παράλληλη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης - θα ανέλθει σε 74.482.900€. Δεσμευτική προσφορά υπεβλήθη, μέσω ΕΣΗΔΗΣ, από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στις 27 Σεπτεμβρίου 2024. Είναι το πέμπτο κατά σειρά έργο ΣΔΙΤ που δημοπρατείται και το δεύτερο που περιλαμβάνει κατασκευή φράγματος και αρδευτικού δικτύου, πανελλαδικά, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, γνωστοποιώντας ότι αρχές του 2025 πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης για την κατασκευή του έργου, αφού η σύμβαση εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξήγησε πως “εκτός από τον ταμιευτήρα του φράγματος θα κατασκευαστούν και τα αναγκαία δίκτυα, κάτι πολύ σημαντικό για την αξιοποίηση του έργου, χωρίς καθυστερήσεις, προς όφελος των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής και της τοπικής οικονομίας”.

Στη συνάντηση στον Άγιο Ιωάννη παρέστησαν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, Νεκτάριος Παπαδάκης και Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Εμμ. Λαθουράκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λασιθίου της Ν.Δ. Γεώργιος Μπαρμπούνης και ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Ν.Δ. Ιεράπετρας Κων. Κατσιδονιωτάκης κ.α.