Γ. Περάκη: Θέλουμε έναν δήμο συμμετοχικό, ανθρωποκεντρικό με ενεργούς πολίτες

1:02 μ.μ. - Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
01:09 μ.μ. - Τετ, 27/02/2023
Image: Γ. Περάκη: Θέλουμε έναν δήμο συμμετοχικό, ανθρωποκεντρικό  με ενεργούς πολίτες

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γουλιδάκη "Δήμος Ιεράπετρας- Προοπτική για το μέλλον" μιλά στον Ηχώ 99,8

Η κα Γεωργία Περάκη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γουλιδάκη "Δήμος Ιεράπετρας- Προοπτική για το μέλλον" μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 για την υποψηφιότητά της αναλύοντας τις προτάσεις της για την επόμενη μέρα στον δήμο, με έμφαση στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και την ανάγκη στήριξής του λέγοντας πως ο δήμος μπορεί να στηρίξει το Νοσοκομείο με το να είναι δίπλα στους αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων και ενάντια σε πολιτικές γραμμές και κεντρικές εξουσίες που το θέλουν υποβαθμισμένο. Επίσης ένας δήμος μπορεί να δημιουργήσει δομές για τις ευπαθείς ομάδες, για τα ΑμεΑ κλπ. Να δώσει βάση, στην ψυχοκοινωνική μέριμνα με δράσεις από την παιδική ηλικία με ημερίδες και συνέδρια βιωματικού χαρακτήρα. Ακόμη στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας και της ψυχικής υγείας σε συνεργασία με φορείς. Επιπλέον καταγραφή αναγκών, πχ κοινωνικό παντοπωλείο, άστεγοι, γηροκομείο κλπ και δρομολόγηση δράσεων ενίσχυσης σε συνεργασία με συλλόγους, εκκλησία, ερυθρό σταυρό, παλμό ζωής, κλπ.

Σε άλλα θέματα υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ο πολίτης θα εκφράζεται και θα γίνεται μια διαβούλευση πχ για ένα έργο, να συσταθούν επιτροπές όπου ο πολίτης θα είναι ενεργός και θα υπάρχει μια ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ δήμου και πολίτη.

Κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο να επιλέξει τον συνδυασμό του κ. Γουλιδάκη για έναν δήμο συμμετοχικό, ένα δήμο σημείο αναφοράς πολιτισμού, νέων πραγμάτων, αλλαγών και δράσεων, έναν ανθρωποκεντρικό δήμο.