Γ. Παπαδόπουλος: Προβληματίζει η επιμονή του Εγκέλαδου ανοιχτά της Νεάπολης Λασιθίου

10:11 π.μ. - Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Τετ, 04/11/2023
Image: Γ. Παπαδόπουλος: Προβληματίζει η επιμονή του Εγκέλαδου ανοιχτά της Νεάπολης Λασιθίου

Απαιτείται συνεχής αξιολόγηση με καθημερινή επικαιροποίηση των στοιχείων

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ανοιχτά της Νεάπολης ο Dr σεισμολογίας και μέλος του συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, έγραψε, «Νεάπολη Λασιθίου, ο Εγκέλαδος...παραμονεύει!

Έντονη σεισμική δράση αναπτύσσεται στο θαλάσσιο χώρο βόρεια από τη Νεάπολη με πολλούς σεισμούς από τις 28.12.2022. Τα μεγέθη είναι σχετικώς μικρά, δεν υπερέβησαν το 4,4. Ωστόσο, η επιμονή της σεισμικής δράσης επιβάλλει εξίσου επίμονη και συνεχή αξιολόγηση της πορείας του φαινομένου».

Σήμερα, μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εδώ και μια εβδομάδα παρατηρείται συνεχής σεισμική δραστηριότητα και τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι υπάρχει μια επιμονή. Δεν έχουμε περάσει κάποιο όριο κινδύνου όμως δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα στοιχεία. Χρειάζεται συνεχή αξιολόγηση με καθημερινή επικαιροποίηση τους, τόνισε.

Διαχώρισε τη σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά της Νεάπολης με αυτή στο Αρκαλοχώρι λέγοντας ότι στο Αρκαλοχώρι, 4 μήνες πριν, η περιοχή είχε δώσει έναν μεγάλο σεισμό. Όσο για τη σεισμική δραστηριότητα νοτιοανατολικά του νησιού, σε Ζάκρο , νήσο Χρυσή , σχολίασε ότι είναι διάσπαρτη και δεν έχει τα χαρακτηριστικά της επιμονής, όπως αυτή, ανοιχτά της Νεάπολης.

Ακούστε εδώ αναλυτικά