Γ. Μανουσάκης: Πάντα θα κινδυνεύουν με συρρίκνωση τα Νοσοκομεία του Λασιθίου

8:46 π.μ. - Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021
08:06 π.μ. - Τετ, 09/46/2021
Image: Γ. Μανουσάκης: Πάντα θα κινδυνεύουν με συρρίκνωση τα Νοσοκομεία του Λασιθίου

Εάν δεν υπάρχει πολιτική βούληση και δεν δίνονται κίνητρα στους υγειονομικούς να επιλέγουν περιφερειακά νοσοκομεία

Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η αυριανή 10 Ιουνίου και μεταξύ άλλων συμμετέχουν σε αυτές και η ΠΟΕΔΗΝ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων - που ζητά να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο που κατεδαφίζει ότι απέμεινε από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ο κ. Γιώργος Μανουσάκης πρόεδρος του συλλόγου νοσηλευτών του Νομού Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι σύλλογοι των νοσοκομείων του νομού αναμένεται να συμμετάσχουν ωστόσο το ποσοστό συμμετοχής δεν μπορεί να εκτιμηθεί γιατί στόχος είναι να μην παρακωλυθεί η διαδικασία των εμβολιασμών. Μεταξύ των διεκδικήσεων είναι να μην ισχύσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των σωματείων γιατί χάνεται η ταυτοπροσωπία με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται καθώς χάνεται η μυστικότητα της ψήφου. Ένα άλλο θέμα είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Πρόσθεσε ότι μεγάλο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού ειδικότερα τώρα που ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού απασχολείται στους τομείς και τα τμήματα που δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Ως προς τους γιατρούς παρόλο που γίνονται προκηρύξεις δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση που σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα να παραμείνουν γιατροί αλλά και νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό έτσι ώστε να στηριχτούν τα περιφερειακά νοσοκομεία. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αποδυναμώνεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Η λειτουργία των νοσοκομείων έχει να κάνει και με την πολιτική βούληση για την γενικότερη στήριξη της υγείας, σημείωσε ο κ. Μανουσάκης, απαντώντας και στα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός για περιπτώσεις που υπάρχει μικρή απόσταση μεταξύ νοσοκομείων .

Κλείνοντας σχολίασε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου είναι μια ακραία θέση ωστόσο γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να εμβολιαστεί το προσωπικό. Στο Λασίθι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο,  ένα σημαντικό ποσοστό έχει εμβολιαστεί και συνεχίζουν και άλλοι συνάδελφοι.