Γ. Μανουσάκης | Από το υπουργείο υγείας μειώθηκαν οι θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία του Λασιθίου

12:25 μ.μ. - Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022
12:07 μ.μ. - Τρί, 26/25/2022
Image: Γ. Μανουσάκης | Από το υπουργείο υγείας μειώθηκαν οι θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία του Λασιθίου

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μιλάει στον ΗΧΩ 99,8

Αναφορικά με το περιστατικό επίθεσης από πολίτη σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στο τμήμα των Εξωτερικών Ιατρείων, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Γ. Μανουσάκης κάνοντας στη συνέχεια αναφορά και στο θέμα της μείωσης γιατρών που ζητούνται να καλυφθούν στα νοσοκομεία του νομού.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για το περιστατικό, άνδρας επιτέθηκε σε δύο ιατρούς, σε δύο νοσηλεύτριες και σε έναν διοικητικό υπάλληλο και έριξε στο πάτωμα ιατρικό μηχάνημα (μόνιτορ), προκαλώντας του ζημιά.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία προσήλθε και στη συνέχεια προσήγαγε τον άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δυστυχώς , συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει σχετικό περιστατικό επίθεσης πολίτη σε εργαζόμενους εντός του χώρου του νοσοκομείου, καθώς και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, οι Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου οι εργαζόμενοι ζητούν τα παρακάτω:

-να κινηθούν αυτεπάγγελτα κατόπιν σχετικής αναφοράς οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τον εμπλεκόμενο στο περιστατικό, όπως επίσης και για κάθε περιστατικό επίθεσης εναντίον υγειονομικών σε υπηρεσία.

-να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους- να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου.

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Εν συνεχεία ο κ. Μανουσάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρθηκε με το θέμα που έχει ανακύψει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σχετικά μετά την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού λέγοντας ότι η πληροφόρησή του είναι ότι από το Υπουργείο μειώθηκαν οι θέσεις που αρχικά επρόκειτο να καλυφθούν και έτσι πχ στην Ιεράπετρα από 11 που είχαν ζητηθεί, ο αριθμός στην πορεία μειώθηκε στους 5 και τελικά ζητείται να καλυφθεί μια θέση. Κάτι ανάλογο έγινε και στα άλλα Νοσοκομεία, όπως πχ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που από 11 μειώθηκε στους 9. Η οδηγία δηλαδή από το Υπουργείο ήταν 9 στον Άγιο Νικόλαο, 1 στην Ιεράπετρα και 1 στη Σητεία, όπως υποστήριξε.

Ο κ. Μανουσάκης έκανε επίσης αναφορά στο θέμα του αυτοδιοίκητου των Νοσοκομείων αλλά και στη σύνθεση του συμβουλίου των διασυνδεομένων νοσοκομείων του Νομού στο οποίο δεν συμμετέχει με ψήφο ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σημειώνοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και παλαιότερα οπότε δεν συμμετείχε ο Αν. Διοικητής της Νεάπολης. Σημείωσε ωστόσο ότι πρώτη φορά μετέχει στο Δ.Σ. κάποιος πολίτης η συμμετοχή του οποίου έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Σχολίασε τέλος ότι αν και έχουν γίνει εκλογές στον Σύλλογο εργαζομένων δεν έχει ακόμη η δημοσιευθεί στο ΦΕΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη