Γ. Κουγιουμουτζάκης: Θα επανεξετάσουμε έργα που γίνονται στον Δήμο Ιεράπετρας εάν είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή

12:22 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Τετ, 20/22/2023
Image: Γ. Κουγιουμουτζάκης: Θα επανεξετάσουμε έργα που γίνονται στον Δήμο Ιεράπετρας εάν είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα -Μαζί για τον τόπο μας» μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Α. Πετρά και ξανά υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα -Μαζί για τον τόπο μας» με επικεφαλής τον Μανώλη Φραγκούλη, φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη εν όψει των δημοτικών εκλογών. Καταρχάς έκανε αναφορά σε έργα στην πόλη όπως ο ύφαλος κυματοθραύστης λέγοντας ότι αν και ψήφισε θετικά για το έργο είχε εκφράσει επιφυλάξεις και παρατηρήσεις για κάποια σημεία αυτής. Εάν εκλεγούν θα ζητήσουν να γίνει επανεξέταση ώστε όπου χρειαστεί να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις. Για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, εν όψει και των επικείμενων κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί παράταση, από τη στιγμή που ο Δήμος δεν είναι έτοιμος με μια εγκεκριμένη, χρηματοδοτημένη, μελέτη για το πως θα διαμορφωθεί και τι θα γίνει με τα καταστήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νήσο Χρυσή σημειώνοντας ότι διαχρονικά υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Επισημαίνοντας, ότι τα δυο τελευταία χρόνια η νυν δημοτική αρχή δεν συνεργάστηκε και ήταν απέναντι στην Επιτροπή διαχείρισης του Σχεδίου δράσης για το νησί, εκτιμώντας πως εάν υπήρχε συνεργασία ενδεχομένως να υπήρχε και μια καλύτερη εξέλιξη ως προς τη λειτουργία του, με φύλαξη. Για να προσθέσει ότι ήδη από την περίοδο δημαρχίας Σ. Αναστασάκη υπήρχε φάκελος για κατασκευή μόλου στο νησί που θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί και να αξιοποιηθεί καταλλήλως.

Κλείνοντας μίλησε για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, θέματα καθημερινότητας, κυκλοφοριακό, αξιοποίηση μνημείων, αρχαιολογική συλλογή, σπίτι Ναπολέοντα κ.α.

Για την υποψηφιότητά του είπε αν και είχε σκεφτεί να μην συνεχίσει την ενασχόλησή του με τα αυτοδιοικητικά, αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Εμμ Φραγκούλη, θα είναι δίπλα του όπου και όπως μπορεί για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου θεωρώντας ότι "ο Εμμ. Φραγκούλης είναι ένα brand name για την Ιεράπετρα" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη: