Γ. Καρτσάκης: Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας πρέπει να μιλούν - Ο Αστυνομικός κερδίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη

1:08 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022
01:04 μ.μ. - Πέμ, 28/08/2022
Image: Γ. Καρτσάκης: Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας πρέπει να μιλούν - Ο Αστυνομικός κερδίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη

Εκδήλωση για την «Ενδοοικογενειακή Βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά» από τους Αστυνομικούς του Λασιθίου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να αναδείξει το κοινωνικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, διοργανώνει με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29-04-2022 και ώρα 17:30 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “MINOS BEACH ART HOTEL”. Ως ομιλητές θα παρευρεθούν και θα μας τιμήσουν καταξιωμένοι επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και ως άρτιοι γνώστες θα αναδείξουν το θέμα που αφορά τόσο την τοπική κοινωνία όσο ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, το θέμα θα αναλύσουν οι: Ζωή ΡΑΠΤΗ (Υφυπουργός Υγείας), Τένια ΜΑΚΡΗ (Ψυχολόγος), Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (Ιδιωτικός ερευνητής), Βασίλειος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Δημοσιογράφος - Αστυνομικός συντάκτης), Ιωάννα ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ (Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.- Κοινωνιολόγος), Μαίρη ΠΑΧΙΑΔΑΚΗ (Πρόεδρος Συνδ. Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου “Ξενώνας για την κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί”. Ο συντονισμός και η παρουσίαση θα γίνει από την Ανδριανή ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ (Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια).

O πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Καρτσάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την ημερίδα σημειώνοντας ότι εκείνο που διαπιστώνεται τελευταία είναι ότι ο κόσμος αρχίζει και μιλάει και αυτό είναι θετικό έτσι ώστε να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις ώστε να μην φτάνουμε σε δύσκολες καταστάσεις ακόμη και απώλεια ζωής. Είναι δε σημαντικό το πώς όχι μόνο οι ενήλικες αλλά τα παιδιά βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία είτε ως θύματα κάποιες φορές είτε ως θεατές. Λέγοντας ενδοοικογενειακή βία δεν εννοούμε μόνο τη χειροδικία. Μπορεί να είναι λεκτική, συναισθηματική όμως οι ειδικοί θα τα αναλύσουν περαιτέρω τα θέματα αυτά . Ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε έννια ότι τα θύματα γυναίκες, άνδρες, παιδιά, πρέπει να μιλούν. Η εικόνα φαίνεται να αλλάζει όλο και περισσότεροι ζητούν βοήθεια. Πιστεύουμε ότι και η Ελληνική Αστυνομία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό και πως οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού.

hxonews