Γ. Καναβάκης: Η τσικουδιά είναι αγροτικό προϊόν δεν είναι βιομηχανικό

11:45 π.μ. - Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019
11:07 π.μ. - Πέμ, 25/45/2019
Image: Γ. Καναβάκης: Η τσικουδιά είναι αγροτικό προϊόν δεν είναι βιομηχανικό

Οι εξελίξεις για τους αποσταγματοποιούς μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο  συναντήθηκαν αποσταγματοποιοί από διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και ο  σύλλογος αποσταγματοποιών νομού Λασιθίου. Το θέμα της συνάντησης ήταν η φορολόγηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου μετά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου με όλα τα αλκοολούχα. 
 
Ο κ. Καναβάκης Γιάννης πρόεδρος του συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών νομού Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν αλλά  και εκείνες που δεν έγιναν και φτάσαμε σε αυτό το σημείο και την προσπάθεια που ξεκινά ώστε να αλλάξει η απόφαση που εάν ισχύσει θα φέρει σε δυσμενή θέση τους αποσταγματοποιούς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα γίνουν από πλευράς υπουργείου  με στόχο  να προστατευθεί ο κλάδος της παραδοσιακής αποσταγματοποιίας. 
 
Ο κ. Καναβάκης κλείνοντας ανέφερε ότι από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει διάθεση να στηρίξουν την βιωσιμότητα των αποσταγματοποιών, τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και ο κ. Αυγενάκης είναι κοντά τους  και πρόσθεσε πως σύντομα θα γίνει γενική συνέλευση για την ενημέρωση των μελών και κάλεσε τους αποσταγματοποιούς του Λασιθίου να  είναι κοντά στον σύλλογο ώστε να έχει μια δυνατή φωνή στις διεκδικήσεις.
 
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη: