Γ. Γουλιδάκης:Τα χρονίζοντα προβλήματα της Ιεράπετρας θέλουν δυναμικές διαδικασίες για να λυθούν

4:17 μ.μ. - Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024
04:09 μ.μ. - Τρί, 10/17/2024
Image: Γ. Γουλιδάκης:Τα χρονίζοντα προβλήματα της Ιεράπετρας  θέλουν δυναμικές διαδικασίες για να λυθούν

Εάν η αντιπολιτευτική στάση δεν φαίνεται γιατί δεν έχει επικοινωνηθεί ακόμα

Μετά την συνάντηση της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας Προοπτική για το μέλλον", ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, επικεφαλής της παράταξης, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Όπως είπε ο κ. Γουλιδάκης, η προσπάθεια τους μέσα από αυτή τη συνάντηση ήταν να προετοιμάσουν την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση της παράταξής τους. Η επόμενη γενική συνέλευση ορίστηκε στις 19 Οκτωβρίου και έχει σκοπό να είναι ανοιχτή στο κοινό για πολλούς λόγους και κυρίως για να καταγράψει την στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Όσων αφορά την αντιπολίτευση της παράταξης του κ. Γουλιδάκη προς την δημοτική αρχή, ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι έχει ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας συμβούλιο. Επίσης, στις τέσσερις ειδικές συνεδριάσεις απολογίας, η παράταξη του κ. Γουλιδάκη έχει φέρει το 80% και πλέον των θεμάτων. Σαν αντιπολίτευση, έχουν θέσει όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας και μέχρι στιγμής η διαπίστωση είναι μία. Ενώ έχουν τεθεί τα ζητήματα, δεν υπάρχει αντίστοιχη αισιόδοξη ενημέρωση για το πως εξελίσσεται το κάθε ένα από αυτά. Θεωρεί προσωπικά πως η παρουσία της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο είναι τέτοια που έχει αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

Σε ερώτηση που τέθηκε για τον εάν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της Δημοτικής Αρχής ως τώρα, ο κ. Γουλιδάκης απάντησε ότι ο βαθμός της ικανοποίησης είναι διαφορετικός στο σκεπτικού του κάθε συμβούλου και του κάθε πολίτη. Στην παράταξή του καταλαβαίνουν ότι υπήρξε ένα αναγκαίο διάστημα προσαρμογής και άφησαν όλο το περιθώριο. Ωστόσο, υπάρχουν θέματα τα οποία ένα-ένα αναλυτικά δεν τους ικανοποιούν. Αυτό που λένε σαν παράταξη είναι ότι πρέπει να αυξηθεί σε μέγιστο βαθμό η διεκδικητικότητα, καθώς υπάρχει δυναμική. Ο δήμος της Ιεράπετρας αποτελείται αυτή τη στιγμή από τρεις παρατάξεις οι οποίες έχουν απόλυτη εμπειρία των θεμάτων. Θέλουν λοιπόν να στηρίξουν αλλά θα πρέπει να θέλει και η δημοτική αρχή. Θα πρέπει τουλάχιστον να ανακοινώνονται τα θέματα ώστε να τα γνωρίζει ο κόσμος.

Η παράταξη του κ. Γουλιδάκη τεκμηριωμένα μέχρι σήμερα έχει ένα βαθμό ικανοποίησης και για την υποστήριξη σε θέματα που πρέπει να δώσουν στην Δημοτική Αρχή αλλά και για τον αντιπολιτευτικό της λόγο, ο οποίος θα ενισχύεται, καθώς τα χρονίζοντα προβλήματα θέλουν δυναμικές διαδικασίες ώστε να επιλυθούν. Εάν η αντιπολιτευτική στάση δεν φαίνεται γιατί δεν έχει επικοινωνηθεί ακόμα, αυτό είναι ένα μέλημα της παράταξής του και θα προσπαθήσει να το επιλύσει μέσω της γενικής συνέλευσης, απάντησε ο κ. Γουλιδάκης για το εάν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο της παράταξής του σαν αντιπολίτευση. Η παράταξή του γνωρίζει τα ζητήματα του δήμου μας και προσπαθεί εποικοδομητικά να δώσει λύσεις και εάν η δημοτική αρχή θέλει να έχει συνεργασίας, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τέλος, συμπλήρωσε ότι η πόλη αυτή τη στιγμή είναι τελείως ασύνδετη και αποκομμένη από τον αναπτυξιακό ιστό της υπόλοιπης Κρήτης.

Κλείνοντας, η παράταξη του κ. Γουλιδάκη λέει ότι τα αγαθά κοινωνικού χαρακτήρα θα πρέπει να συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν οι συνδημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας γιατί εμείς πληρώνουμε για αυτά.