Γ. Γουλιδάκης: Υπάρχουν και άλλοι Συνεταιρισμοί που κινδυνεύουν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά

11:49 π.μ. - Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
11:04 π.μ. - Τρί, 18/49/2017
Image: Γ. Γουλιδάκης: Υπάρχουν και  άλλοι Συνεταιρισμοί  που  κινδυνεύουν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά

Αναγκαίες και οι φορολογικές συμβουλές στο πρόβλημα που ανέκυψε στον Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών Ιεράπετρας

Με αφορμή  το υπέρογκο ποσό που καλούνται μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Τοματοπαραγωγών Ιεράπετρας το οποίο με απόφαση του Πρωτοδικείου έχει διαλυθεί από το 1993, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ο οικονομολόγος , περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης  μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 δίνοντας χρήσιμες συμβουλές από φορολογικής πλευράς. 
Όπως επεσήμανε τρέχει μέχρι τις 31 Μαϊου σχετικός νόμος που ευνοεί τη ρύθμιση και διεκπεραίωση τέτοιων θεμάτων. Αυτό που χρειάζεται πέρα από τις νομικές συμβουλές και ενέργειες είναι να εξεταστούν και τα φορολογικά ζητήματα.  Η  αναζήτηση των αρχείων του ΙΚΑ σχετικά με την συγκεκριμένη  υπόθεση, όπως αντίστοιχα από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ΓΕΦ η αναζήτηση της οριστικής παύσης εργασιών του Συνεταιρισμού,  είναι αναγκαία έγγραφα που θα πρέπει να είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.  Είπε ακόμη ότι μπορεί να υπάρχει απόφαση του Πρωτοδικείου για τη διάλυση του Συνεταιρισμού ενδεχομένως όμως να μην έχει ανακοινωθεί σε εφορία ή το ΙΚΑ. Όλα αυτά λοιπόν χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και καλό είναι να απευθυνθούν στους αρμόδιους, νομικό αλλά και φοροτεχνικό και να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση. 
Ο κ. Γουλιδάκης πρόσθεσε ότι σε ανάλογη δύσκολη θέση βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιούνταν στην Ιεράπετρα και καλό θα είναι όσοι έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση που δίνεται από τον σχετικό νόμο που λήγει στις 31/5
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γουλιδάκη