Γ. Γερογιαννάκης: Με τηλεδιάσκεψη τα μαθήματα και στα Φροντιστήρια

12:45 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
12:11 μ.μ. - Παρ, 06/45/2020
Image: Γ. Γερογιαννάκης: Με τηλεδιάσκεψη τα μαθήματα και στα Φροντιστήρια

Προσοχή στα παράνομα φροντιστηριακά μαθήματα

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προσαρμόζονται και τα Φροντιστήρια που θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση όπως προβλέπεται. Οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων θα μπορούν είτε από το σπίτι είτε από το φροντιστήριο να κάνουν μάθημα στα παιδιά που το επιθυμούν. Τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί πλέον σε αυτό τον τρόπο διδασκαλίας και μέσα από τα σχολεία αλλά και κατά το προηγούμενο κλείσιμο την περασμένη άνοιξη λόγω της πανδημίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδος κ. Γιάννης Γερογιαννάκης, πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων Μ.Ε. Λασιθίου. Πρόσθεσε ότι κάθε Φροντιστήριο θα κάνει τον προγραμματισμό και την οργάνωσή του καθώς κάποιοι καθηγητές ενδεχομένως να μπουν σε καθεστώς αναστολής.

Στάθηκε στη συνέχεια σε πληροφόρηση που έχουν ως Σύλλογος σύμφωνα με την οποία κάποια φροντιστήρια που δεν είναι στον σύλλογο, που λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας στην ουσία, θα λειτουργήσουν κανονικά δια ζώσης με τμήματα 4-5 ατόμων. Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς αυτούς τους συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο σε αυτές τις εποχές να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην υπακούν και να μην έχουν την κοινωνική ευαισθησία και την κοινωνική ευθύνη που πρέπει. Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και κυρώσεις, σημείωσε.

Είναι σίγουρα μια διαφορετική κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να προσαρμοστούμε και πιστεύουμε ότι με υγεία πάνω απ΄ όλα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, κατέληξε ο κ. Γερογιαννάκης.