Γ. Βαρδάκης: Σχεδόν χαμένος ο τουρισμός και τον Ιούλιο στην Ιεράπετρα

11:50 π.μ. - Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Πέμ, 02/50/2020
Image: Γ. Βαρδάκης: Σχεδόν χαμένος ο τουρισμός και τον Ιούλιο στην Ιεράπετρα

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον τουρισμό, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης

Με πολλές δυσκολίες ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού εξελίσσεται η τουριστική σαιζόν και στην Ιεράπετρα με κάποια ξενοδοχεία να έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά ενώ άλλα αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουλίου και μετά. Για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις στον κλάδο και την αγωνία για το σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα, μιλά στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη στον νομό Λασιθίου.

Όπως είπε το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό προς το νησί μας είναι ένα σημείο αναφοράς για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου με τις όποιες ιδιαιτερότητές. Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας μάλλον χαμένος, με ιδιαίτερα χαμηλές πληρότητες και αρκετά προβλήματα που προκύπτουν τελευταία όπως είναι τα πρωτόκολλα που πρέπει να υπογράψουν οι πελάτες για να έρθουν στην Ελλάδα, η διαχείριση καταστάσεων προσωπικού κ.α. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν τη διάθεση να ξεκινήσουν γιατί έτσι θα στηριχτεί και η ίδια η επιχείρηση και παράλληλα θα στηριχτούν και οι εργαζόμενοι. Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα, ο τουρισμός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και έχει μεγάλη σημασία η ψυχολογία των επισκεπτών. Η λειτουργία ξενοδοχείων καραντίνας απομπλέκει τον τουρισμό, το ξενοδοχείο, την κοινωνία από διαδικασίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Στον νομό Λασιθίου υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.

Ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα επεσήμανε ότι δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία των ξενοδοχείων. Παράλληλα μετά από συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και φορείς έγινε μια σημαντική προσπάθεια εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προσωπικού στην Κρήτη και στο νομό Λασιθίου. Από εκεί και πέρα ως κοινωνία και ως χώρα έχουμε κάνει μια καλή διαχείριση ως προς τον κορωνιϊό και επιτέλους η Ελλάδα έχει θετικά σχόλια. Ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον τουρισμό και η επόμενη χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη. Μέσα σε όλο αυτό είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα θετικά, να βελτιώσουμε τα αρνητικά και παρόλες τις δυσκολίες να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Βαρδάκης.