Γ. Βαρδάκης: Με αισιοδοξία το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Ιεράπετρα

12:47 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Τετ, 06/47/2022
Image: Γ. Βαρδάκης: Με αισιοδοξία το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Ιεράπετρα

Δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στην Επιτροπή Παρακολούθησης ή να εκφράσουμε τις θέσεις μας για τη Χρυσή δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης

Το στίγμα για τους στόχους του νέου Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Γιώργος Βαρδάκης κάνοντας στη συνέχεια εκτιμήσεις για τη νέα τουριστική σεζόν που φαίνεται να ξεκινά με αισιόδοξα μηνύματα.

Όπως είπε, στην περιοχή αναμένονται επισκέπτες κυρίως από Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και ευρύτερα από την Κεντρική Ευρώπη , Τσεχία κλπ.

Τώρα ως προς τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επειδή τελευταία είχε μειωθεί η επισκεψιμότητα από τις χώρες αυτές στην περιοχής μας δεν αναμένονται ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, σε αντίθεση με ξενοδοχεία άλλων περιοχών που φαίνεται, ότι θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα. Βέβαια οι ευρύτερες επιπτώσεις που απορρέουν από τον πόλεμο θα φανούν στην πορεία, όπως και οι επιπτώσεις από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, εκτίμησε ο κ. Βαρδάκης.

Μίλησε στη συνέχεια για το θέμα της επάρκειας κάλυψης θέσεων εργασίας. Ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νήσο Χρυσή, σημειώνοντας ότι, συντάσσονται με τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, διαφωνούν με την απαγόρευση αποβίβασης επισκεπτών φέτος στο νησί, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή και τελικά έγινε αποδεκτό από την Αποκεντρωμένη και δημοσιεύθηκε σε σχετικό ΦΕΚ και τόνισε ότι ο τουρισμός της Ιεράπετρας θα πληγεί από μια τέτοια εξέλιξη. Δεδομένου μάλιστα, ότι μεταξύ άλλων η νήσος Χρυσή είναι μια έμμεση διαφήμιση για το τουριστικό προϊόν Ιεράπετρα.

Σχολίασε ακόμη, ότι ως Ένωση και ως Ξενοδόχοι της περιοχής δεν κλήθηκαν είτε να συμμετάσχουν στην Επιτροπή, ή να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.