Γ. Ασπραδάκης: Περιοχές Natura και Φορέας Διαχείρισης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιεράπετρας

9:34 π.μ. - Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
09:11 π.μ. - Παρ, 17/34/2017
Image: Γ. Ασπραδάκης:  Περιοχές Natura  και  Φορέας Διαχείρισης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιεράπετρας

Σε διαβούλευση το σ/ν για την Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου για την Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών  θα γίνει στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 λέγοντας ότι στην Ιεράπετρα υπάρχουν προστατευόμενες περιοχές όπως στη Χρυσή, τη Θρυπτή , το Σελάκανο και ο Δήμος έχει πολλές εκφράσει, ειδικά για τη νήσο Χρυσή ,  την ανάγκη σύστασης ενός φορέα διαχείρισης  η λειτουργία του οποίου θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν πολλά και ποικίλα προβλήματα που επί σειρά ετών μένουν άλυτα. Ένας φορέας  όπου τον πρώτο λόγο θα έχει ο Δήμος Ιεράπετρας και οι φορείς της Ιεράπετρας . Η σύσταση ενός φορέα που θα αποτελείται από μέλη που δεν γνωρίζουν την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί θεωρούμε ότι δεν θα δώσει λύσεις  
Το σχέδιο νόμου βρίσκεται υπό διαβούλευση.  Θα  γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και θα στείλουμε τις θέσεις μας στο Υπουργείο στο πλαίσιο της διαβούλευσης, ανέφερε ο αντιδήμαρχος .  


 
 
Στη συνέχεια ο κ. Ασπραδάκης  ως υπεύθυνος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ερωτηθείς σχετικά,  ανέφερε ότι  η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα. Αφού  αρχικά εξέφρασε τη θλίψη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Μάνδρα Αττική από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή εν συνεχεία ανέφερε ότι από το καλοκαίρι από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία και με τον Δήμο έχουν γίνει καθαρισμοί σε ρέματα. Επίσης  το τελευταίο διάστημα ο Δήμος προχώρησε στον καθαρισμό σχαρών και φρεατίων μέσα στην πόλη ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στην απορροή των όμβριων υδάτων σε περίπτωση έντονης βροχής. Κάλεσε τους πολίτες να μην πετούν σκουπίδια και κυρίως φυτικά υπολείμματα στα ρέματα διότι ο κίνδυνος να εμποδιστεί η ομαλή απορροή του νερού.