Φυτώρια ΚΡΟΝΟΣ - Με υπευθυνότητα δίπλα στον παραγωγό
Ο υπεύθυνος marketing στα "Φυτώρια ΚΡΟΝΟΣ" Νίκος Τζανετάκης στον Ηχώ 99,8
Με ευνοϊκές προϋποθέσεις είχε ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος της Ιεράπετρας λίγο πριν τα Χριστούγεννα ωστόσο όμως ο κορωνοϊός ήρθε και άλλαξε τα δεδομένα με τις γνωστές επιπτώσεις. Η οικονομία της περιοχής σε κάθε περίπτωση επλήγη και αρκετοί παραγωγοί ήρθαν σε δύσκολη θέση. Ο κορωνοϊός βέβαια επηρέασε πολλούς κλάδους άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε δυναμικά δηλώνει μεταξύ άλλων στον Ηχώ 99,8 ο υπεύθυνος marketing στα "Φυτώρια ΚΡΟΝΟΣ" κ. Νίκος Τζανετάκης. Πρόσθεσε ότι κάποιοι παραγωγοί προχώρησαν και σε καλοκαιρινές καλλιέργειες, αγγουριού περισσότερο και λιγότερο σε τομάτα. Αυτή την περίοδο ο παραγωγός προβληματίζεται για το τι θα καλλιεργήσει τη νέα σαιζόν γιατί είναι απρόβλεπτο πως θα κινηθεί η αγορά λόγω κορωνοϊού πόσο μάλλον εάν υπάρχει νέο κύμα της πανδημίας. Τα τοματίνια πάντως είναι ένα προϊόν που έχει ανοδική περίοδο τα τελευταία χρόνια, στην πιπεριά η αγορά στρέφεται σε αυτές τύπου κέρατο και φλωρίνης ενώ στο αγγούρι υπάρχει μια σταθερότητα τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Τζανετάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ίωσης της καστανής ρυτίδωσης επισημαίνοντας καταρχάς ότι από 1-1-20 κάθε φάκελος με σπόρους έχει το διαβατήριο του οπότε αυτό είναι ένα στοιχείο προστασία για τον παραγωγό. Από εκεί και πέρα και σε κάθε περίπτωση ως "Φυτώρια ΚΡΟΝΟΣ" δίνουν πάντοτε έμφαση στον έλεγχο και της διάθεση ποιοτικών προϊόντων προς τους παραγωγούς. Τα φυτά παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα στα φυτώρια , περίπου έναν μήνα και το ίδιο ισχύει και για τα εμβολιασμένα. Υπάρχει μέριμνα για την ατομική φροντίδα εργαζομένων και της καθαριότητας μέσα και έξω από το θερμοκήπιο. Είναι σημαντικό για την ακόμη καλύτερη απόδοση μιας καλλιέργειας το ίδιο να πράττουν και οι παραγωγοί.. Τα Φυτώρια Κρόνος είναι κοντά στους παραγωγούς με υπευθυνότητα διαθέτοντας ποιοτικά προϊόντα αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια τους.