«Φυλλορροεί» η παράταξη Καλαντζάκη;

9:50 π.μ. - Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
09:02 π.μ. - Σάβ, 10/50/2018
Image: «Φυλλορροεί» η παράταξη Καλαντζάκη;

Άρχισαν τα όργανα 8 μήνες πριν τις εκλογές

Μετά το δημοσίευμα το Ηχώ 99,8 και του Hxonews.gr για τα όσα ακούγονταν και ακούγονται για το ποιοι ετοιμάζουν ψηφοδέλτιο για τις ερχόμενες εκλογές άνοιξαν συζητήσεις ενώ παράλληλα προέκυψαν σημαντικές εξελίξεις ειδικότερα από το χώρο και την ομάδα του Δημάρχου Θεοδόση Καλαντζάκη. Θυμίζουμε όπως είχαμε επισημάνει τότε στο άρθρο οτι ΄΄μπορεί επισήμως να μην έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο ωστόσο οι πολιτικές ζυμώσεις και η αναζήτηση προσώπων για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Δήμος και Περιφέρεια- έχουν ήδη ξεκινήσει. Πολλά ονόματα ΄΄πέφτουν΄΄ στο τραπέζι των συζητήσεων τα οποία είτε έχουν τη διάθεση να τεθούν ως επικεφαλής είτε ως υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια. Η διαδικασία επιλογής προσώπων θα είναι δύσκολη εάν αναλογιστεί κανείς οτι οι εκλογές αυτή τη φορά αναμένεται γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση. Ως προς τα πρόσωπα τώρα,  ο νυν Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης αν και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του -έγραφε τότε η συντακτική ομάδα του Ηχώ 99,8 - εκτιμάται οτι θα τεθεί ξανά επικεφαλής ψηφοδελτίου. Πιθανόν ωστόσο, άνθρωποι που μέχρι τώρα τον στήριζαν να μην είναι δίπλα του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση , καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχει δυσαρέσκεια ως προς  την παραγωγή του δημοτικού έργου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη οτι τουλάχιστον τρία   πρόσωπα από τη νυν δημοτική αρχή σκέπτονται να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίων. Πρόκειται  για τον νυν αντιδήμαρχο , πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού και πρόεδρο της επιτροπής αγροτικής ανάπτυξης Αργύρη Πανταζή, τον δημοτικό σύμβουλο και  πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Αντώνη Πετρά και  τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Μανώλη Φραγκούλη. που δημοσιογραφικές πληροφορίες  τους θέλουν να έχουν  ήδη  ξεκινήσει επαφές για τη σύνθεση ψηφοδελτίου.
 
Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα ο κ. Αργύρης Πανταζής είχε δηλώσει στον Ηχώ 99,8 οτι είναι μέλος της δημοτικής ομάδας του κ. Καλαντζάκη και θα πρέπει οι επικεφαλής καταρχάς να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι προτίθενται να κάνουν καλώντας ανοιχτά τον Δήμαρχο να γνωστοποιήσει τις προθέσεις και τις αποφάσεις του. Ο κ. Καλαντζάκης από την πλευρά του επέλεξε λίγες μέρες αργότερα, μέσω των ερτζιανών να ανακοινώσει οτι θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος. Επόμενη εξέλιξη μετά και από μια σύσκεψη του Δημάρχου με αντιδημάρχους , ο κ. Πανταζής στέλνει επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω: Κύριε πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω την επιθυμία μου για την αντικατάσταση μου από όλες τις επιτροπές που συμμετείχα έως σήμερα,  είτε ως πρόεδρος, είτε ως μέλος των επιτροπών αυτών. Δεν επιθυμώ σε καμιά περίπτωση την παραμονή μου  στην  παράταξη του κ. Καλαντζάκη και στις  προαναφερθείσες επιτροπές΄΄.
 
Αναμένεται τώρα να δούμε τι θα κάνουν άνθρωποι από την παράταξη του κ. Καλαντζάκη μεταξύ των οποίων , τα πρόσωπα που προαναφέρονται - Α. Πετράς – Εμμ. Φραγκούλης καθώς και άλλα μέλη της δημοτικής ομάδας του νυν Δημάρχου όπως μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης και ο κ. Χάρης Κορνάρος πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς αλλά και ο πρώην πρόεδρος Γ. Τζιρβελάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Μαστοράκης. Θυμίζουμε ακόμη οτι και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασπραδάκης πριν από μερικούς μήνες είχε υποβάλλει την παραίτησή του από αντιδήμαρχος καθαριότητας επικαλούμενος οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους.


Η συντακτική ομάδα του Ηχώ 99,8
φωτο αρχείου