Φράγμα Μπραμιανών: Ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για τα συμπληρωματικά έργα

12:11 μ.μ. - Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Τρί, 22/11/2022
Image: Φράγμα Μπραμιανών: Ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για τα συμπληρωματικά έργα

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Εμμ. Παπαδάκης εκτιμά ότι μέχρι τέλη Δεκέμβρη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την έναρξη των διαγωνισμών για πέντε σημαντικά έργα στη χώρα μας συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για τα έργα ύδρευσης σε Άρτα – Πρέβεζα – Λευκάδα – Αιτωλοακαρνανία, την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο, εγγειοβελτιωτικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Λασιθίου Κρήτης και αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Λουτρακίου.

Ειδικότερα για τα αντιπλημμυρικά στο Λασίθι το έργο αφορά στην : Κατασκευή Συμπληρωματικών Έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού, Αντιπλημμυρικών Έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου στο Λασίθι της Κρήτης προϋπολογισμού 53,5 εκατομμυρίων ευρώ: Σκοπός του έργου είναι η αύξηση των δυνατοτήτων παροχέτευσης αρδευτικού νερού στην περιοχή της Ιεράπετρας, με πιθανή επέκταση των αρδευομένων εκτάσεων. Συγχρόνως, το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των ρεμάτων Μπραμιανού και Διαβατών. Ταυτόχρονα, η οριοθέτηση των περιοχών των ρεμάτων συμβάλλει στον περιορισμό των καταπατήσεων και στην προστασία της φυσικής διατομής.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανώλης Παπαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη σημασία των αντιπλημμυρικών έργων που έρχονται να καλύψουν ανάγκες του Φράγματος Μπραμιανών αλλά και προστασίας των περιοχών γύρω από το φράγμα. Εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει τέλος του χρόνου με αρχές του νέου έτους. Ο κ. Παπαδάκης στάθηκε στη συνέχεια στο επίσης σημαντικό έργο που είναι σε εξέλιξη και δεν είναι άλλο από την προσαγωγό διώρυγα.

Ενώ αναφορά έκανε και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ρεύματος μέσω του αποθεματικού του οργανισμού και τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι στις προθέσεις η αύξηση της τιμής του νερού.

Πρόσθεσε κλείνοντας οτι αυτή την περίοδο στο Φράγμα Μπραμιανών υπάρχουν περίπου 13,5 εκατομμύρια κ.μ. νερού

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε