«Φωτιά» τα καύσιμα: Έσπασε το όριο των 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

9:16 π.μ. - Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Τρί, 17/16/2018
Image: «Φωτιά» τα καύσιμα: Έσπασε το όριο των 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Υγρόν πυρ στις τσέπες των χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών και τουριστών που παραθερίζουν στη χώρα μας εξαπολύουν οι κερδοσκόποι

Υγρόν πυρ στις τσέπες των χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών και τουριστών που παραθερίζουν στη χώρα μας εξαπολύουν οι κερδοσκόποι.
 
Στέλνουν εν μέσω θέρους την αμόλυβδη βενζίνη ακόμη και πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στα νησιά ενώ ασύμφορες καθίστανται οι οδικές μετακινήσεις των παραθεριστών με τα πρατήρια στις εθνικές οδούς να έχουν εκτοξεύσει τις τιμές.
 
Οπως προκύπτει από έρευνα των «ΝΕΩΝ», μπορεί η μέση πανελλαδική τιμή τον τελευταίο ενάμιση μήνα να έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά ένα λεπτό το λίτρο, εντούτοις σε τουριστικές περιοχές και σε κεντρικούς οδικούς άξονες που παραδοσιακά αυτήν την περίοδο η κυκλοφορία των οχημάτων ανεβαίνει στο ζενίθ η βενζίνη ακολουθεί ανατιμητική τροχιά.
 
Την αντίστροφη αυτή πορεία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 
Έτσι, την 1η Ιουνίου η μέση τιμή πανελλαδικά της αμόλυβδης ήταν στα 1,654 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, είχε πέσει στα 1,645 ευρώ το λίτρο. Βουτιά κατέγραψαν και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου Μπρεντ στις αγορές για το ίδιο διάστημα. Εν μέσω αναταράξεων βέβαια, από τα 76,8 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του Ιουνίου κατρακύλησαν χθες στα 72 -73 δολάρια το βαρέλι.
 
 
in.gr