«Φωτιά» βάζει ο «Κλεισθένης» στην Περιφέρεια – Έκτακτη συνεδρίαση

7:31 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
07:07 μ.μ. - Πέμ, 05/31/2018
Image: «Φωτιά» βάζει ο «Κλεισθένης» στην Περιφέρεια – Έκτακτη συνεδρίαση

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 8 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 8 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας), με θέμα μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο “Κλεισθένης”. Συγκεκριμένα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα “Καλλικράτης”»), είναι τα εξής: α) Ανακοινώσεις προέδρου, β) Ανακοινώσεις περιφερειάρχη. Νομοσχέδιο υπουργείου Εσωτερικών “Κλεισθένης Ι” - Συζήτηση και προτάσεις.
 
Στα διοικητικά-οικονομικά θέματα θα συζητηθούν τα εξής: 1. Ψήφιση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού 2018 Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ. και την αριθμ. 402/2018 απόφαση Ο.Ε. 2. Έγκριση εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης Α’ τριμήνου 2018, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ. και την αριθμ. 404/2018 απόφαση Ο.Ε. 3. Έγκριση οικονομικού απολογισμού Π.Κ. και Π.Ε. έτους 2017, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ. και την αριθμ. 440/2018 απόφαση Ο.Ε. 4. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι 8 μήνες, ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων, για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ρεθύμνου, στο πλαίσιο εφαρμογής εθνικού Προγράμματος Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 66984/27-03-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ρεθύμνου (εισηγήτρια των αριθμ. 2.1, 2.2, 2.3 και 2.4 θεμάτων η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή).
 
Αναφορικά με τα τομεακά προγράμματα, τη συζήτηση θα απασχολήσουν θέματα όπως: η Έγκριση 2ης τροποποίησης Σχεδίου Δράσης Π.Κ./Π.Ε. έτους 2018, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Κ. (εισηγήτρια η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Κ. κ. Χρυσούλα Δασκαλάκη), η επικαιροποίηση Περιφερειακού Προγράμματος Ισότητας των Φύλων για την Κρήτη για την περίοδο 2018-2020, σύμφωνα με το αριθμ. 31/20-4-2018 έγγραφο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Π.Κ. (εισηγήτρια η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Π.Κ. κ. Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη).
 
Επίσης, θα συζητηθεί η λύση της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Μαλεβιζίου, με αντικείμενο “Υποστήριξη του συστήματος διαχείρισης χρηματοδοτήσεων των συγχρηματοδοτούμενων έργων της περιόδου 2014-2020, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης”, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 84413/19-4-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Κ. (εισηγήτρια του αριθμ. 3.1 η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Κ. κ. Χρυσούλα Δασκαλάκη).
 
Τέλος, σχετικά με τα ευρωπαϊκά θέματα, θα γίνει ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον Τομέα των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, σύμφωνα με την εισήγηση του γραφείου αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων. Θα συζητηθεί η έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασίας, σύμφωνα με την εισήγηση του γραφείου αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και η αποδοχή υλοποίησης του νέου Προγράμματος “Stratenergy”, σύμφωνα με την εισήγηση του γραφείου αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων (εισηγητής των αριθμ. 5.1, 5.2 και 5.3 θεμάτων ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Γιώργος Αλεξάκης).
 
neakriti.gr