Φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Τραγωδία με τουλάχιστον 48 νεκρούς

9:31 π.μ. - Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022
09:12 π.μ. - Τρί, 27/31/2022
Image: Φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Τραγωδία με τουλάχιστον 48 νεκρούς

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ η οποία αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς, με τον..

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ η οποία αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς, με τον αριθμό ώρα με την ώρα να ανεβαίνει και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα.

Τουλάχιστον 48 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί σε εννέα Πολιτείες, ενώ 20 από αυτούς τους θανάτους καταγράφηκαν στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ένας εκπρόσωπος της. Μερικά από τα θύματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και άλλα στο δρόμο, μέσα στο χιόνι.

Από 30 έως 60 εκατοστά χιονιού επρόκειτο να πέσουν ακόμη μέχρι τη νύκτα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS).

Είναι μια μείζονα κρίση», παραδέχθηκε η κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, η οποία έδωσε εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά.

Στο Μπάφαλο, παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ενώ οι αρχές κάλεσαν εκ νέου τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Στην κομητεία Ίρι, περίπου 500 οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και κλήθηκε η Εθνοφρουρά για να βοηθήσει στη διάσωσή τους.

Περισσότερα από 48.000 νοικοκυριά εξακολουθούσαν χθες, Κυριακή, να είναι χωρίς ηλεκτρικό στην ανατολική ακτή, όπου η κακοκαιρία είχε αρχικά προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 150.000 νοικοκυριά.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή.

Σχεδόν παντού στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Ντένβερ ή το Σικάγο, άνοιξαν καταφύγια για να υποδεχθούν ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο της υποθερμίας. Στο Ελ Πάσο του Τέξας απελπισμένοι μετανάστες που είχαν έρθει από το Μεξικό κατέφυγαν για να ζεσταθούν σε εκκλησίες, σχολεία και ένα κοινωνικό κέντρο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπαιδευτικός και εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Όμως μερικοί επέλεξαν να παραμείνουν έξω επειδή φοβούνταν ότι θα τραβούσαν την προσοχή των μεταναστευτικών αρχών, πρόσθεσε.

Η καταιγίδα έπληξε και τον Καναδά, όπου τροχαίο δυστύχημα λεωφορείου σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.