Φολέγανδρος: Ανήμερα της γιορτής της κηδεύεται η Γαρυφαλλιά - Φοβόταν ότι ο δολοφόνος της παρακολουθούσε το κινητό της

7:55 π.μ. - Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Δευ, 19/55/2021
Image: Φολέγανδρος: Ανήμερα της γιορτής της κηδεύεται η Γαρυφαλλιά - Φοβόταν ότι ο δολοφόνος της παρακολουθούσε το κινητό της

Η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της - Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Η μοίρα ήθελε την 26χρονη Γαρυφαλλιά να κηδευτεί ανήμερα της ονομαστικής της εορτής αφού ο άνθρωπος που ερωτεύτηκε αποφάσισε να τη σπρώξει στα βράχια με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να πέσει στη θάλασσα όπου επήλθε ο πνιγμός της σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Φολέγανδρο.

Την ώρα που η οικογένεια της 26χρονης θα κηδεύει την αγαπημένη τους κόρη, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα ετοιμάζει την απολογία του κρατούμενος στη Νάξο εφόσον πήρε προθεσμία για την Τρίτη.

Σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Βέλο Κορινθίας, στον τόπο καταγωγής της 26χρονης φαρμακοποιού συγγενείς και φίλοι θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία. Όλοι όσοι την γνώριζαν μιλούν για μια εξαιρετική φαρμακοποιό και έναν καλοσυνάτο άνθρωπο.

Η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και φίλο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς , του εκμυστηρεύτηκε τις υποψίες που είχε η κόρη της ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της.

«Η επαφή της κοπέλας με τον συγκεκριμένο νεαρό ήταν τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου. Οι γονείς της δεν τον είχαν δει αλλά πληροφορίες για την προσώπικότητά του είχαν μόνο από την κόρη τους. Ο πατέρας του 30χρονου είναι δάσκαλος στο επάγγελμα και η μητέρα νηπιαγωγός ενώ ο νεαρός είχε σπουδάσει πληροφορική. Αυτός είναι και ο λόγος που άφησαν το παιδί τους να πάει για πρώτη φορά διακοπές με τον φίλο της γιατί πίστεψαν ότι ο νεαρός είναι από καλή οικογένεια. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η κόρη της είχε μια ανησυχία. Είχε ρωτήσει τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο κι αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας. Μετά από μια έρευνα που έκανε η μητέρα της διαπίστωσε και της απάντησε ότι αυτό είναι εφικτό» είπε ο Αλέξης Κούγιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕGA.

Την έσπρωξε στο γκρεμό και κρύφτηκε σε σπηλιά

Ο δράστης από το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έριξε από τον γκρεμό την Γαρυφαλλιά κρυβόταν σε σπηλιά του νησιού για να μη συλληφθεί. Στην κατάθεσή του προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για την αιτία του διαπληκτισμού στην άτυχη κοπέλα. Υποστήριξε ότι τον μείωνε συνεχώς. Όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχε με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτή ήταν η αιτία ώστε να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ τους που οδήγησε στον θάνατό της Γαρυφαλλιάς. Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του καβγά, σήκωσε κατά λάθος το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Δείτε το αυτοκίνητο:

hxonews

Τότε, έντρομη η Γαρυφαλλιά βγήκε από το αυτοκίνητο και συνέχισαν να διαπληκτίζονται. Ο 30χρονος την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να χτυπήσει στα αιχμηρά βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα. Στη συνέχεια, o 30χρονος επέστρεψε στο όχημα πήρε το σακίδιο πλάτης όπου μέσα σε αυτό βρέθηκε και η αστυνομική του ταυτότητα, κατέβηκε στην θάλασσα από διαφορετικό σημείο, και προσέγγισε την 26χρονη.

Οπως ανέφερε την είδε αναίσθητη -η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ήταν ζωντανή και αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός -και εξαφανίστηκε. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περπάτησε με μαγιό σε διάφορα σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να καταλήξει 28 ώρες αργότερα σε άλλο σημείο της ίδια παραλίας σε μια μικρή σπηλιά.

«Να σαπίσει στη φυλακή, μας κατέστρεψε», λέει στο protothema.gr ο πατέρας της κοπέλας

Ξεχειλίζει από οργή ο πατέρας της 26χρονης αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, Κώστας Ψαράκος για τον 30χρονο δράστη, δολοφόνο της κόρης του, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως οι ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές του παιδιού του στην Φολέγανδρο κατέληξαν σε τραγωδία.

Κρατώντας την ψυχραιμία του όσο αυτό βέβαια μπορεί να γίνει για έναν πατέρα που του δολοφόνησαν την πρωτότοκη κόρη, μίλησε στο protothema,gr εκφράζοντας την οργή του αλλά και την άποψή του να μην θρηνήσουν άλλε οικογένειες το χαμό των κοριτσιών τους.

«Να σαπίσει στη φυλακή. Να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή που υπάρχει αυτή τη στιγμή από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σκότωσε το παιδί μου. Από την πρώτη στιγμή, κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι πρόκειται για φόνο κι όχι για δυστύχημα. Από την αρχή πίστεψα ότι αυτός είναι ο δολοφόνος της κόρης μου. Μας κατέστρεψε. Κατέστρεψε την οικογένειά μου, μας ισοπέδωσε. Τα μικρότερα αδέρφια της Γαρυφαλλιάς ακόμα την περιμένουν να γυρίσει στο σπίτι. Ήταν μια αξιόλογη κοπέλα και επιστήμονας. Ήταν χαρούμενη που θα πήγαινε διακοπές και δεν μπορώ να πιστέψω ότι γυρίζει νεκρή. Δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα κορίτσια».

protothema.gr