Φοιτητές: Από Τετάρτη οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα

2:35 μ.μ. - Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017
02:09 μ.μ. - Τρί, 26/35/2017
Image: Φοιτητές: Από Τετάρτη οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Όπως ενημερώνει το Yπουργείο Παιδείας, για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι δικαιούχοι-φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά ήδη από χθες έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko. minedu.gov. gr , προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
 
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.
 
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται σε σχετική εγκύκλιο που αφορά τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
 
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει πως «προχώρησε για πρώτη φορά φέτος, από το 2004 που χορηγείται το στεγαστικό επίδομα, στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής αιτήσεων. Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα οικονομικά στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αντλούνται με διαλειτουργικότητα από την ΑΑΔΕ. Έντυπες βεβαιώσεις απαιτούνται για εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο».
 
Ακόμα περιμένουν το περυσινό
Δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια των φοιτητών το περίφημο στεγαστικό επίδομα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015- 2016!
Με αφορμή πλήθος ερωτημάτων που απευθύνουν φοιτητές και γονείς στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος απέστειλε χθες στους πρυτάνεις των ΑΕΙ επιστολή με την οποία επισημαίνει ότι το Υπουργείο έχει ήδη διαθέσει το ποσό των 3.427.000 ευρώ στα ΑΕΙ που έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα και σημειώνει:
 
“Μετά την κατάργηση των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου των Περιφερειών και Νομαρχιών τη 31/12/2016 σύμφωνα με το Ν. 4270/2014, οι οποίες είχαν ως αρμοδιότητα τον έλεγχο των δικαιολογητικών, καθώς και την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, η αρμοδιότητα αυτή μεταβιβάστηκε βάσει του αρ. 31 του Ν. 4452/2017 στα Α.Ε.Ι.
 
Επομένως, για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των δικαιούχων από τα Α.Ε.Ι.”.
 
Πηγή:patris.gr