Φόβους για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο εκφράζει το υπ. Εθνικής Άμυνας

6:58 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017
06:02 μ.μ. - Παρ, 03/58/2017
Image: Φόβους για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο εκφράζει το υπ. Εθνικής Άμυνας

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας την κλιμάκωση των παραβιάσεων το τελευταίο διάστημα

 Αναφέρουν πως οι «αναγνώσεις» που έχουν γίνει στο Πεντάγωνο είναι πως η Τουρκία ενδεχομένως θα επιχειρήσει να μεταφέρει το σκηνικό της έντασης στην Κύπρο με έξοδο ενός τουρκικού πλοίου και αφορμή την έναρξη της μεγάλης γεώτρησης φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρεία TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα», σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν σκηνοθετημένα  τα επεισόδια με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας. «Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά».
 
Πάντως οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Αμυνας υποστήριξαν πως έχει αυξηθεί το επίπεδο στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά. Ανέφεραν ακόμη ότι έχουν αποδυναμωθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. «Οι περισσότεροι πιλότοι που επιχειρούν στο Αιγαίο είναι νεαροί γιατί οι παλαιοί αποστρατεύθηκαν» σημείωσαν και τόνισαν το γεγονός πως οι παραβιάσεις γίνονται πάνω από τα κεφάλια των ΝΑΤΟϊκών στο Αιγαίο.
Πηγή: tvxs.gr