Φεύγει μόνιμος Παθολόγος από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Κλείνει ξανά η Παθολογική;

10:10 π.μ. - Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
10:01 π.μ. - Παρ, 28/10/2022
Image: Φεύγει μόνιμος Παθολόγος από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Κλείνει ξανά η Παθολογική;

Ο κορωνοϊός ανάδειξε την αναγκαιότητα λειτουργίας και των 3 Νοσοκομείων στον νομό Λασιθίου

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί των προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με την υγεία και το ενδεχόμενο συγχώνευσης Νοσοκομείων με έντονο τον προβληματισμό σε επίπεδο νομού Λασιθίου. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολά κ. Γ. Μανουσάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι το θέμα απασχόλησε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ. Η κυβέρνηση είχε εξ αρχής έναν σχεδιασμός για τα νοσοκομεία όμως φαίνεται τα πράγματα με τον κορωνοϊό δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν. Όμως σε ότι αφορά στο Λασίθι ο κορωνοϊός ανέδειξε ότι και τα τρία νοσοκομεία του νομού χρειάζονται. Αυτό φάνηκε και από τη διαχείριση των νοσηλειών όπου η ύπαρξη των τριών νοσοκομείων συνετέλεσε τα μέγιστα. Επιπλέον και στις 4 υγειονομικές μονάδες του νομού αναπτύχθηκαν εμβολιαστικά κέντρα με συνέπεια στο Λασίθι να έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, τόνισε ο κ. Μανουσάκης.

Από την άλλη , πρόσθεσε, τα προβλήματα στα νοσοκομεία παραμένουν με την έλλειψη προσωπικού να είναι το βασικότερο. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί το ότι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή επειδή δεν ήταν εμβολιασμένοι. Μάλιστα το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα καθώς κάποιοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση οπότε το πιστοποιητικό τους από 1η Φεβρουαρίου λήγει. Επιπλέον σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας αναμένεται να υπάρχει μια αυξημένη πίεση το επόμενο διάστημα καθώς ένας γιατρός Παθολόγος μετά από διαγωνισμό – προκήρυξη στην οποία συμμετείχε θα μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Ως προς το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου τώρα, παύθηκε ο κ. Κακολύρης από προϊστάμενος του ΤΕΠ, ενός νευραλγικού τμήματος, χωρίς να τοποθετηθεί κάποιος άλλος στη θέση αυτή.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Έρχονται αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ζητώντας την αντιμετώπιση των προβλημάτων, και παραμονή και εύρυθμη λειτουργία των τριών νοσοκομείων του νομού, κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου.