Φενέκος: Συνεργασία ευρείας συνεννόησης για τα δύσκολα που έρχονται

10:28 π.μ. - Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Τρί, 30/28/2023
Image: Φενέκος: Συνεργασία ευρείας συνεννόησης για τα δύσκολα που έρχονται

Ο πρόεδρος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών» και υποναύαρχος ε.α. στον Ηχώ 99,8

Σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος « Κοινωνία Αξιών» και υποναύαρχος ε.α. κ. Στ. Φενέκος λέγοντας σε ότι τους αφορά ότι, δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή ωστόσο έκαναν έναν καλό αγώνα και οι θέσεις τους ήταν θεσμικές και δημιουργικές, όχι στείρας αντίδρασης. Πάντως δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές

Εκτίμησε ότι θα έπρεπε η ΝΔ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και να αφήναν στην άκρη τις προσωπικές διαφορές και να βάλουν μπροστά το εθνικό συμφέρον μέσα από μια ευρεία κοινωνική συναίνεση με περίπου 185 βουλευτές. Για να επισημάνει ότι εάν συντρέξουν οι συνθήκες αυτή η συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει ακόμη και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τονίζοντας στη συνέχεια οτι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κοινωνική και οικονομική πολιτική. Πρέπει ακόμη να δούμε θέματα όπως ασφαλιστικό , υγεία, δημογραφικό αλλά και το μειωμένο εμπορικό ισοζύγιο.

Για τις εκλογές στην Τουρκία είπε ότι ο Ερντογάν συνήθως κάνει αυτό που λέει. Έχει πει εδώ και καιρό ότι θέλει να ελέγχει γεωπολιτικά την περιοχή, ότι θέλει να γίνει μια μεγάλη δύναμη, , να γίνει ανεξάρτητη δυνατή Τουρκία. Θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα διαπραγματεύσεις με όλους, σκοπεύοντας να προσεγγίσει επενδυτικά κεφάλαια και να ενισχύσει την οικονομία της και μπορεί να προσεγγίσει νέες επενδύσεις γιατί έχει «χαμηλή» λίρα, φτηνά εργατικά χέρια και επιπλέον έχει μεγάλη βιομηχανική βάση.

Τέλος ο κ. Φενέκος σχολίασε τον αγωγό East Med αλλά και τις εξελίξεις στο Κόσσοβο ότι το αλβανικό στοιχείο είναι πολύ επιθετικό απέναντι στη Σερβία και τα εδαφικά δικαιώματα που διεκδικεί. Ο δε πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσις, θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα επέλεξε την αποχή από τις δημοτικές εκλογές του Βόρειου Κοσσόβου του σερβικού στοιχείου. Σχολιάζοντας ότι Ε.Ε. και Αμερική έχουν διαχειριστεί με λανθασμένο τρόπο το θέμα του Κοσσόβου.