Ευχαριστήρια και ευχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

3:22 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024
03:01 μ.μ. - Πέμ, 18/22/2024
Image: Ευχαριστήρια και ευχές του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Ιεράπετρας

Η περήφανη Ιεράπετρα, αγκάλιασε με αγάπη τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

  Οι μέρες μας ήθελαν να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Να αφουγκραστούμε τον διπλανό μας και να μοιραστούμε κάθε του πρόβλημα. Να είναι οι άγιες αυτές μέρες χαρούμενες για όλους. 

    Με την συμβολή όλου του κόσμου, οι προσπάθειες του Περιφερειακού μας Τμήματος για τη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ο θεσμός της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» στέφθηκε με επιτυχία και δεν επέτρεψε να υπάρξουν συμπολίτες μας που θα στερηθούν βασικά είδη διατροφής. Η συμμετοχή του κόσμου, του κάθε νοικοκυριού και του κάθε πολίτη  αλλά και θεσμών, φορέων, συλλογικοτήτων και επιχειρήσεων υπήρξε συγκινητική. Και τα καταφέραμε για άλλη μια φορά, παρά τις δυσκολίες των καιρών. 

    Είδη για την «Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» άρχισαν να καταφθάνουν αμέσως μετά το κάλεσμα μας από συμπολίτες μας και νοικοκυριά που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και το δεχόμαστε με σεβασμό. Θεωρούμε υποχρέωση μας όμως να τονίσουμε την τεράστια συμβολή τους. Ανώνυμα και με σεμνότητα εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους. 

    Άμεση επίσης ήταν η ανταπόκριση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου που τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει την προσπάθεια μας με την οικονομική ενίσχυση των 500 ευρώ. Συγκινητική υπήρξε και η ανταπόκριση των παιδιών και εκπαιδευτικών μας. Τα πρώτα αγαθά έφτασαν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, και το 5ο Νηπιαγωγείο. Ακολούθησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Ανατολής και το Δημοτικό Σχολείο Φερμών. Με πλούσια προσφορά συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο όπως και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας. Σημαντική ήταν η προσφορά της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ (επαρχ. οδός Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς) με 40 πλήρεις τσάντες, η προσφορά του κ. Μανώλη Ρεμουντάκη και της συζύγου του Ευαγγελίας με πολυάριθμες κλούβες καλλιεργημένων μανιταριών και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την προσφορά 80 κιλών κρέατος. Με χαρά δεχθήκαμε τις πολύτιμες προσφορές σε αγαθά από τις υπεραγορές Χαλκιαδάκης, Σκλαβενίτης, το κρεοπωλείο ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ, την ΦΑΡΟΣ Α.Ε. και του κυρίου Πετάση Εμμανουήλ με γάλατα. Προσφορά επίσης υπήρξε από το προσωπικό των Alpha Bank, EuroBank και Παγκρήτιας Τράπεζας.  Στην προσπάθεια μας αυτή είχαμε την υλική υποστήριξη του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του ΚΗΦΗ Ιεράπετρας, του Φιλανθρωπικού Συλλόγου " Ο Ευαγγελισμός" με την προσφορά κρέατος 150€ , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λασιθίου, το Κέντρο Κοινότητας Ιεράπετρας,  όπως και από επιχειρήσεις: ELECTRONET Ιεράπετρας, φούρνος ΚΤΙΣΤΑΚΗ, ζαχαροπλαστείο ΠΕΡΣΥΝΑΚΗΣ, γεωπονικό ΤΖΑΝΗΣ, γεωπονικό ΧΑΤΖΑΚΗΣ Στόμιο και ΧΑΡΤΟΠΛΑΣΤ του Σάββα Μαυράκη όπου όλα τα χρόνια μας προσφέρει πλαστικές τσάντες.

Με θαυμασμό και εκτίμηση, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ένα ειρηνικό, χαρούμενο και γεμάτο ΥΓΕΙΑ 2024.

Οι Εθελόντριες, οι Εθελοντές και το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.