Ευρωεκλογές 2024: Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης

9:17 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Τρί, 14/17/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024: Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης

Μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή ο κ. Βασιλειάδης μας είπε ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ θέλει να συζητήσει και να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας. Έχουμε πια τριάντα χρόνια πείρας από την ΕΟΚ ώστε να δούμε ποιος κέρδισε και ποιος έχασε. Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα χρόνια ξεκληρίστηκαν αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι έσβησαν από τον χάρτη και οι εργαζόμενοι έχασαν εισοδήματα. Αν και είμαστε στις χειρότερες θέσεις, το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό με μεγάλο ποσοστό του κόσμου να αμφισβητεί πια τον χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς μόνο μεγάλα μονοπώλια έχουν πρόσβαση στα 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στις πλάτες των λαών. Το ΚΚΕ λοιπόν λέει ότι πλέον αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε είναι φυλακή για τους εργαζομένους και όαση για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θησαυρίζουν στις πλάτες των λαών γι’ αυτό και μιλάει για αποδέσμευση.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών για το ΚΚΕ είναι το εάν θα υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα με περισσότερους ευρωβουλευτές να είναι του ΚΚΕ ή εάν θα ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα εφαρμόζοντας αντιλαϊκά μέτρα. Το ΚΚΕ θέλει μέσω της παρουσίας του στο Ευρωκοινοβούλιο να εκφράσει ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης. Καθώς δεν δεσμεύεται από μεγάλα συμφέροντα μπορεί να φέρει στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και των αγροτών αλλά και να τους προειδοποιεί για όσα έρχονται. Ταυτόχρονα, έχει υπογράψει κοινή διακήρυξη με άλλα 27 κομουνιστικά κόμματα και προσπαθεί να στρέψει το αντίπαλο δέος απέναντι στα κόμματα του κεφαλαίου. Επιπλέον, η ενίσχυση του ΚΚΕ βοηθάει στο να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις του λαού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ έχουν πάει σε πολεμικούς προϋπολογισμούς, οι πολεμικοί εξοπλισμοί έχουν εξαιρεθεί από το σύμφωνο σταθερότητας και η Ελλάδα έχει γίνει μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και στοχοποιείται από τα αντίπαλα στρατόπεδα. Πληρώνουμε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς σε μία φρεγάτα που δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων μας. Ισχυροποιώντας μία πολιτική υπέρ του ΝΑΤΟ με τη μορφή που συμφέρει τους βιομήχανους δεν ισχυροποιείται η θέση μας ως λαός. Το ΚΚΕ σε συνεργασία με άλλους λαούς παλεύει να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε που εκτός των άλλων, με την στήριξή της στο κράτος του Ισραήλ διεξάγει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού κάτι που επίσης γίνεται για μεγάλα συμφέροντα. Το ΚΚΕ θέλει να αναδείξει την ανάγκη μίας γενικής ανατροπής αυτής της κατεύθυνσης και του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό λαϊκό μέτωπο εργαζομένων που θα αμφισβητεί αυτή την πολιτική.

Τέλος, ορμώμενος από την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας σχολίασε ότι πάνω στην διάλυση του δημόσιου νοσοκομείου το οποίο οι υγειονομικοί με το φιλότιμό τους προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο, γίνεται επένδυση σε ιδιωτικές κλινικές με την είσοδο των ασθενών σε αυτές να καθορίζεται από την οικονομική τους κατάσταση. Οτιδήποτε δεν βγάζει άμεσα κέρδος, απεντάσσεται από το ταμείο ανάκαμψης. Όπου μπορούν να μπουν διόδια, όπως ο ΒΟΑΚ το έργο προχωράει με το λαό να πληρώνει τόσο την κατασκευή όσο και την λειτουργία του. Ακόμη και η εκμετάλλευση του νερού θα περάσει σε ιδιωτική εταιρία η οποία θα βγάζει κέρδη από ένα αγαθό όπως το νερό. Στην υγεία θα πληρώνουμε πλέον χαράτσι για εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις το οποίο θα δίνεται σαν ανταπόδοση σε φαρμακευτικούς κολοσσούς. Η υγεία είναι θέμα ζωής και θανάτου γι’ αυτό και το ΚΚΕ θεωρεί αυτή την πολιτική εγκληματική. Το μοναδικό ελπιδοφόρο το οποίο και στηρίζει το ΚΚΕ είναι οι αγώνες που γίνονται και που πρέπει να γενικευτούν. Ακόμη και στη Γερμανία που είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης το 1\3 των νοσοκομείων είναι ιδιωτικά. Το 66% των δημόσιων νοσοκομείων είναι χρεοκοπημένα με τις κλινικές να κλίνουν και εκεί σιγά σιγά και την κρατική χορήγηση να περικόπτεται. Η πολιτική προς τα κάτω αρχίζει να εφαρμόζεται παντού και αποδεικνύεται αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, την ανάγκη να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με πλήρη στελέχωση και χρηματοδότηση από το κράτος κάτι που αποτελεί και την ουσία. Αυτό που προτείνουν τα υπόλοιπα κόμματα περί συνύπαρξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση ή την εμπορευματοποίηση του δημόσιου νοσοκομείου. Το ΚΚΕ δεν θέλει να το επιτρέψει αυτό και γι’ αυτό ζητάει την στήριξη του κόσμου ώστε να υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση.