Ευρωεκλογές 2024: Ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, στον Ηχώ 99,8

12:33 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
12:05 μ.μ. - Πέμ, 30/33/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024: Ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, στον Ηχώ 99,8

Ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι αυτές που ανάγκασαν τις κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών οι οποίες πανηγύριζαν την 1η Ιανουαρίου να μιλάνε τώρα για επαναδιαπραγμάτευση, αναθεώρηση και κενά και λάθη που μπορεί να έχει, αναφέρει ο κ. Μαρούδας. Η ΚΑΠ είναι ένα εργαλείο που από τότε που δημιουργήθηκε συγκεντρώνει γη και παραγωγή σε λιγότερα χέρια και που κατά τη γνώμη του κ. Μαρούδα, χρειάζεται συνολικά αναθεώρηση. Από τα τετρακόσια δισεκατομμύρια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα το 80% καταλήγει σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στους παραγωγούς. Με κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ μειώνονται τα χρήματα που δίνονται, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αποτελείται από χρήματα του Ελληνικού λαού. Το ακανθώδες πρόβλημα στην ελληνική αγροτική οικονομία από την εφαρμογή της ΚΑΠ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών την ίδια ώρα που οι τιμές των προϊόντων είναι κάτω από το κόστος παραγωγής οδηγώντας ουσιαστικά την Ελλάδα έξω από την παραγωγή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μαρούδας μίλησε για την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων η οποία ξεκίνησε από την Θεσσαλία στην οποία δόθηκε προτεραιότητα λόγω των καταστροφικών πλημμυρών. Θα ακολουθήσει η Πελοπόννησος και τέλος η Κρήτη. Δημιουργείται στην ουσία μία ανώνυμη εταιρεία με διοικητικό συμβούλιο. Συγχωνεύονται και καταργούνται οι ΤΟΕΒ και όλη η διαχείριση αλλά και η τιμή του νερού περνάει στα χέρια ενός διοικητικού συμβουλίου το οποίο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αγοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού το οποίο από αγαθό της φύσης γίνεται ένα πανάκριβο εμπόρευμα με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει.