Ευρωεκλογές 2024- Καλαϊτζάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για τις ευρωεκλογές

12:14 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Παρ, 07/14/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024- Καλαϊτζάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για τις ευρωεκλογές

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στο Λασίθι μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την Ευρώπη

Τα μηνύματα που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ από την περιοχή μας για τις ευρωεκλογές είναι πολύ θετικά, σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζάκη. Δυστυχώς η συζήτηση δεν έγινε για το ποια Ευρώπη θέλουμε και κατέληξε σκοπίμως από την κυβέρνηση στο πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη καθώς δεν ήθελε να συζητηθεί ο τομέας της ακρίβειας και της διάλυσης του κράτους πρόνοιας. Η οικονομική ευμάρεια του κ. Κασσελάκη προέρχεται από τις επιχείρησης του και όχι από αδιευκρίνιστα έσοδα. Έχει αποδείξει ότι παλεύει για να έχουν όλοι οικονομικές δυνάμεις και με το ταξίδι του στην Παλαιστίνη απέδειξε ότι είναι πιο αριστερός από αυτούς που κρατάνε το «αριστερόμετρο».

Ένας από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την Ευρώπη είναι η Ευρώπη της ισότητας και των δικαιωμάτων, με τον κ. Καλαϊτζάκη να αναλύει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ώστε να επιτευχθεί αυτό. Επόμενος στόχος είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ καθώς σύμφωνα με τον κ. Καλαιτζάκη, όλα όσα βιώνουν αυτή τη στιγμή οι αγρότες οφείλονται στην απραξία ή στα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με την ΚΑΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ακρίβειας προτείνει πολύ συγκεκριμένα μέτρα που σχετίζονται με την μείωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόστους παραγωγής.

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλαϊτζάκης είπε ότι η Ευρώπη χρειάζεται άμεσα ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ διεκδικεί ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό και αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας με την μετατροπή του σε σύμφωνο βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Καλαϊτζάκης καλεί τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ γιατί η ενδεχόμενη και διαφαινόμενη άνοδος της ακροδεξιάς θα μας βάλει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αγωνίζεται για μία Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία, ειρήνη και ασφάλεια. Ο κ. Καλαϊτζάκης τόνισε τη σημασία του να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που μπορούν να νιώσουν τα προβλήματα των πολιτών και να γνωρίζουν και να συμβάλουν στην λύση τους, διότι στη Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνονται οι περισσότερες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας αλλά και να υπάρχουν άνθρωποι που θα παίρνουν αποφάσεις υπέρ των λαών και όχι υπέρ των εταιριών.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της αποχής η οποία αφορά περισσότερο την νεολαία. Ο κ. Καλαϊτζάκης κάλεσε αυτή ακριβώς την ηλικιακή ομάδα να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές καθώς οι αποφάσεις αφορούν τη ζωή τους και πρέπει να σταλεί το μήνυμα αλαζονεία τέλος.