Ευαντινός: Ο ταξικός χαρακτήρας της πανδημίας

11:13 π.μ. - Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Τετ, 03/13/2021
Image: Ευαντινός: Ο ταξικός χαρακτήρας της πανδημίας

Δεν είμαστε νεκροί - Δεν είμαστε νοσούντες - Δεν είμαστε σιωπούντες

Ως γονιός και ως εκπαιδευτικός ο αγαπημένος καλλιτέχνης Νικόλας Ευαντινός από την Ιεράπετρα δημοσιοποίησε μέσω επιστολής του σκέψεις και απόψεις για την πανδημία του κορωνοϊού και πως αυτή έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας αλλά και τον τρόπο ζωής μας γενικότερα. Όπως υποστήριξε οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού δεν είναι μακριά από τα καθημερινά προβλήματα. τα ζουν και οι ίδιοι. Οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να μιλάνε, να έχουν παρέμβαση, όχι βέβαια να γίνονται μαϊντανοί, ανέφερε. Μίλησε στη συνέχεια για τις επιπτώσεις της τηλεκπαίδευσης και την προσπάθεια και την αγωνία των εκπαιδευτικών να κρατήσουν τα παιδιά όρθια. Δεν μπορεί το παιδί να κάνει τηλεκπαίδευση 10 ώρες την ημέρα, με ένα σπασμένο ή μη κινητό. Και να ακούγεται από την Υπουργό οτι η ύλη βγαίνει. Tο θέμα είναι μόνο να βγαίνει η ύλη;Tο θέμα είναι τι γνώσεις παίρνουν τα παιδιά, τόνισε.

Κάνοντας μια γενικότερη τοποθέτηση σχολίασε οτι μέσα στην πανδημία η φτώχια αυξάνεται, η ανεργία διογκώνεται, τα παιδιά βιώνουν μεγάλα άγχη και δεν υπάρχει μέριμνα από το δημόσιο για όλο αυτό πχ ψυχολογική υποστήριξη. Δεν βαίνουν όλα καλώς. Η κατάσταση είναι ακραία και την ίδια ώρα η πολιτεία νομοθετεί, απαιτεί, ζητά αξιολόγηση, απαιτεί βαθμολογίες, πράγματα τα οποία η ίδια δεν έχει στηρίξει για να απαιτεί. Υπάρχουν και ταξικά χαρακτηριστικά της πανδημίας, δεν μπορούν όλοι να τη βιώσουν το ίδιο. Υπάρχουν και τα δικαιώματα μας και πρέπει να τα προασπίσουμε και να στηρίξουμε τις ψυχές των νέων παιδιών και να τους πούμε οτι είμαστε ελεύθεροι ως άνθρωποι και πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, τόνισε.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ευαντινός είπε ότι θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο σιγά σιγά να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Δεν είμαστε νεκροί, δεν είμαστε σιωπούντες, δεν είμαστε παλαμοκροτητές μπαλκονιών επειδή είναι της μοδός. Οι ήρωες νοσηλευτές και γιατροί πιστεύω αν και δεν μιλώ εξ ονόματός τους αντί για παλαμάκια θα ήθελαν μια βαθιά και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ που είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Πρέπει να μιλάμε και ας μη συμφωνούμε σε όλα, επεσήμανε μεταξύ άλλων.