Ευάγγελος Αποστολάκης / Δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του - Φιάσκο μεγατόνων για τον Μητσοτάκη

2:32 μ.μ. - Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021
02:08 μ.μ. - Τρί, 31/32/2021
Image: Ευάγγελος Αποστολάκης / Δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του - Φιάσκο μεγατόνων για τον Μητσοτάκη

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα» είπε ο Αποστολάκης - Έντονα δυσαρεστημένος ο Μητσοτάκης

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπυοργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Αυτά δήλωσε στο ieidiseis ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, σε ιδιαίτερα έντονα ύφος όπως λέγεται, αφού «η απόφασή του εκθέτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του προς τον πρώην υπουργό άμυνας, αφήνοντας να εννοηθεί πως η αποδοχή της υπουργοποίησής του θα συνιστά αποστασία.

Εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το τι μεσολάβησε από την στιγμή που επικοινώνησε ο πρωθυπουργός με τον Αποστολάκη και ποιούς όρους συζήτησαν για την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Προστασίας του Πολίτη.