Ευαγγελάκης: Χωρίς ναυτεργάτες προπέλα δεν γυρνά – Να λύσει τα προβλήματά μας ο συντοπίτης σας Υπουργός Ναυτιλίας

12:15 μ.μ. - Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Πέμ, 25/15/2021
Image: Ευαγγελάκης: Χωρίς ναυτεργάτες προπέλα δεν γυρνά – Να λύσει τα προβλήματά μας ο συντοπίτης σας Υπουργός Ναυτιλίας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού – ΠΕΜΕΝ, στον Ηχώ 99,8

Για τα αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες απεργιακές κινητοποιήσεις , κρατώντας δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού – ΠΕΜΕΝ – κ. Θανάσης Ευαγγελάκης.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, οι ναυτεργάτες όλες αυτές τις ημέρες της απεργίας δίνουν έναν αγώνα ζωής απέναντι στην πολιτική που συνεχίζει και η Ν.Δ. που στο στόχαστρο έχει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Τα ίδια τα προβλήματα τους οδήγησαν στους δρόμους και στο να κάνουν απεργία. Την ευθύνη των προβλημάτων την έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και Υπουργοί Ναυτιλίας, τόνισε. Ανέλυσε τα αιτήματά τους και απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάθε φορά η απεργία γίνεται σε μια χρονική περίοδο κρίσιμη για τους Κρητικούς παραγωγούς ευπαθών ομάδων που θέλουν να μεταφέρουν απρόσκοπτα τα προϊόντας τους , είπε ότι εάν έκαναν την απεργία καλοκαίρι θα είχαν απέναντί τους 2000 τουρίστες. Το ζητούμενο για αυτούς δεν είναι η χρονική περίοδος αλλά η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σημείωσε. Έθεσε από πλευράς του το ερώτημα, ο Πλακιωτάκης ο συντοπίτης τους , ο Μητσοτάκης ο συντοπίτης τους δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη για αυτή την κατάσταση και έχουν ευθύνη οι ναυτεργάτες που αγωνίζονται για να έχουν δικαιώματα; Την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Ναυτιλίας. Αυτοί θα πρέπει να δώσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών. Όλα τα άλλα είναι για να υπονομεύονται οι αγώνες που σήμερα είναι των ναυτεργατών, αύριο θα είναι των αγροτών ή άλλου εργασιακού κλάδου και η κατευθυντήρια γραμμή είναι κάθε φορά να αναπτύσσεται ο κοινωνικός αυτοματισμός, να έρχεται σε αντιπαράθεση η μια εργατική ομάδα απέναντι στην άλλη και ο πραγματικός ένοχος να κρύβεται πίσω από αυτή τη διαμάχη, ανέφερε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη:

Δείτε εδώ την χθεσινή ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ για τη νέα 24ωρη απεργία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 25 Φλεβάρη από 00:01 έως 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Χαιρετίζουμε την καθολική – μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία, που είναι σε εξέλιξη και έχουν αποφασίσει 14 ναυτεργατικά σωματεία.

Απαντάμε στην προκλητικότητα και αδιαλλαξία της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτυπώθηκε και στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό ναυτιλίας, με συνέχιση του απεργιακού αγώνα, με νέα 24 Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 25 Φλεβάρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00:01 έως 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Καμία υποταγή, στη πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΝΔ, του υπουργείου Ναυτιλίας, που επιδιώκουν να κατακρεουργήσουν τις ΣΣΕ, να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.

Ναυτεργάτες, με ασπίδα μας την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των συνδικάτων, των φορέων, συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα της πολιτικής, που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των εφοπλιστών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες και παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, να συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ μπροστά από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR DELOS» (Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά), που πραγματοποιούν τα ναυτεργατικά σωματεία.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ