Ευχάριστα τα νέα για την 8χρονη που καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα

2:20 μ.μ. - Τρίτη, 29 Μαΐου 2018
02:05 μ.μ. - Τρί, 29/20/2018
Image: Ευχάριστα τα νέα για την 8χρονη που καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα

Σημάδια βελτίωσης δείχνει η κατάσταση της υγείας της 8χρονης που νοσηλευόταν διασωληνομένη στην εντατική

Ευχάριστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του 8χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε – πιθανότατα – από γκαραζόπορτα πριν από 10 ημέρες.
 
Μετά από σχεδόν 10 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η 8χρονη κατάφερε να βγει νικήτρια και να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.
 
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έδωσαν από την πρώτη στιγμή «μάχη» για να κρατήσουν στη ζωή το 8χρονο κοριτσάκι και τελικά, από ότι φαίνεται, τα κατάφεραν, αφού εδώ και λίγες ώρες το κοριτσάκι νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.
 
Όπως ανέφερε στο neakriti.gr o Αναπληρωτής Διοικητής του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Φανουργιάκης Γιάννης: «Η κατάσταση της υγείας του παιδιού δείχνει σημάδια βελτίωσης και για αυτό το λόγο μόλις χτες, Δευτέρα 28 Μαΐου, η 8χρονη βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και, πλέον, συνεχίζει τη νοσηλεία της στην Παιδοχειρουργική Κλινική.»
 
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 25 Μαΐου ξεκίνησε, σταδιακά, η διαδικασία της αφύπνισης της μικρής, η οποία νοσηλευόταν διασωληνώμένη στην Εντατική Παίδων.
 
Υπενθυμίζεται πως η περιπέτεια της 8χρονης ξεκίνησε το Σάββατο 19 Μαΐου, όταν το κοριτσάκι, υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα σε περιοχή των Χανίων.
 
Το κοριτσάκι, αρχικά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσομείο Χανίων και καθότι κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά και νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ.
 
Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη δήλωσή του στο neakriti.gr, ο κ. Φανουργιάκης, το κοριτσάκι έχει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.