Ευρεία σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη

9:54 π.μ. - Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016
09:08 π.μ. - Τετ, 17/54/2016
Image: Ευρεία σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη

πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σχετικά με την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο νησί

Στην επιστολή που έστειλαν στον κ. Αρναουτάκη αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Το μεταναστευτικό αποτελεί μείζονος σημασίας εθνικό πρόβλημα με σαφής ανθρωπιστικές διαστάσεις, ωστόσο οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης μόνο από ανευθυνότητα μπορούν να χαρακτηριστούν.
 
Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, συνεχίζουν να χειρίζονται το μεταναστευτικό με λογική ασκήσεως επί χάρτου και να αγνοούν τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και της νησιωτικής Ελλάδας. Δυστυχώς, πολύ φοβούμαστε ότι θα διαπράξουν και στη Κρήτη, το ίδιο έγκλημα που συνέβη εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής τους και σε άλλες περιοχές της χώρας».
 
Διαβάστε αναλυτικά:
 
Προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κο Σταύρο Αρναουτάκη
 
 
 
Κοιν.:
 
Δήμαρχο Ηρακλείου, κο Βασίλη Λαμπρινό
 
Δήμαρχο Χανίων, κο Τάσο Βάμβουκα
 
Δήμαρχο Ρεθύμνου, κο Γιώργο Μαρινάκη
 
Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κο Αντώνη Ζερβό
 
 
 
Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,
 
 
 
Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την επίσκεψη στο Ηράκλειο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κου Μουζάλα, με σκοπό το συντονισμό δράσεων για την μετεγκατάσταση 2.000 μεταναστών στην Κρήτη.
 
 Διαβάσαμε μάλιστα, ότι αμέσως μετά το πέρας της συσκέψεως ελήφθησαν αποφάσεις «παρουσία των δημάρχων της Κρήτης και τοπικών Βουλευτών».
 
 Το μεταναστευτικό αποτελεί μείζονος σημασίας εθνικό πρόβλημα με σαφής ανθρωπιστικές διαστάσεις, ωστόσο οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης μόνο από ανευθυνότητα μπορούν να χαρακτηριστούν.
 
 Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, συνεχίζουν να χειρίζονται το μεταναστευτικό με λογική ασκήσεως επί χάρτου και να αγνοούν τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και της νησιωτικής Ελλάδας.
 
 Δυστυχώς, πολύ φοβούμαστε ότι θα διαπράξουν και στη Κρήτη, το ίδιο έγκλημα που συνέβη εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.  
 
 Κύριε Περιφερειάρχη,
 
 Επειδή πολλά από τα όσα ακούγονται και διαδίδονται πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.
 
 Με δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα ζητήματα της Κρήτης, ζητούμε από μέρους σας το συντομότερο δυνατόν, τον προγραμματισμό ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και πολιτειακών φορέων της Κρήτης, ώστε να λάβουμε έγκυρη ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στην εν λόγω συνεδρίαση, και να συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.
 
Με εκτίμηση,
 
Για την Νέα Δημοκρατία:
 
– Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας ΝΔ, Βουλευτής Ηρακλείου
 
– Γιάννης Πλακιωτάκης, π. Πρόεδρος ΝΔ,  Βουλευτής Λασιθίου
 
– Γιάννης Κεφαλογιάννης, Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνης
 
Μέλη Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ:
 
– Ηρακλείου, Γρηγόρης Ροκαδάκης
 
– Χανιών, Δημήτρης Φραγκάκης
 
– Ρεθύμνου, Στέλιος Σπανουδάκης &
 
                   Νίκος Μαλλιαρός
 
– Λασιθίου, Νεκτάριος Παπαβασιλείου
 
Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κρήτης:
 
Καλλέργος Βουλγαράκης, Ηρακλείου
 
Μανώλης Κελαϊδής, Χανιών
 
Μανώλης Φουρφουλάκης, Ρεθύμνου
 
Γιώργος Μπαρμπούνης, Λασιθίου