«Έτσι έκαψα τα μηχανήματα»

4:58 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018
04:11 μ.μ. - Δευ, 12/58/2018
Image: «Έτσι έκαψα τα μηχανήματα»

Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

«Θέλω να σας ομολογήσω αβίαστα ότι εγώ αποφάσισα από μόνος μου να διαπράξω τον εμπρησμό σε βάρος του Μητσόπουλου για λόγους καθαρά ανταγωνιστικούς, τον οποίο έκανα με τη συνδρομή ενός αλλοδαπού άνδρα υπηκόου Πακιστάν, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω».
 
Με αυτό τον τρόπο απαντά στη εξέτασή του ο 28χρονος που κατηγορείται για το μεγάλο εμπρησμό χωματουργικών μηχανημάτων στην Ιεράπετρα πριν λίγες ημέρες.
 
Η ομολογία του γίνεται σε δυο αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στις 5 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ
 
Είχε βέβαια προηγηθεί μία ερώτηση από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Αστυνομίας, για την οποία ο κατηγορούμενος είχε δώσει μια πειστική απάντηση.
 
Στην ερώτηση αυτή οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι γνωρίζει για ένα πλαστικό δοχείο που βρέθηκε στο σπίτι του και το οποίο  περιείχε μικρή ποσότητα εύφλεκτου υγρού. Ο 28χρονος, αφού είπε ότι το δοχείο είχε αγοραστεί αρχικά γιατί περιείχε κάποιο φυτοφάρμακο, στη συνέχεια ανέφερε ότι το χρησιμοποιούσε για το ξυλοκοπτικό μηχάνημα.
 
Έχοντας ολοκληρωθεί η κατάθεσή του ως μάρτυρας και η ομολογία του για τον εμπρησμό, ο 28χρονος εξετάστηκε στη συνέχεια ως κατηγορούμενος από δύο πυροσβέστες του ανακριτικού γραφείου της Π.Υ Ηρακλείου.
 
Ερωτηθείς αρχικά εάν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για ποια αδικήματα, ο 28χρονος απάντησε αρνητικά.
 
«Το σκεφτόμουν πολύ καιρό»
Απολογούμενος προανακριτικά για τα όσα πριν λίγες ώρες είχε παραδεχτεί στους αστυνομικούς, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Αποδέχομαι τις παραπάνω κατηγορίες αφού την πράξη αυτή του εμπρησμού που πραγματοποίησα την είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό, γιατί, ενώ εγώ που είμαι ντόπιος δεν μπορώ να βρω δουλειά στην περιοχή μου, ένιωσα αδικημένος που ο Μητσόπουλος που δεν είναι ντόπιος, ήρθε εδώ και παίρνει σχεδόν όλες τις δουλειές της περιοχής».
 
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρει: «Πήγα σε ένα σημείο, στο χωριό Γρα Λυγιά, εκεί όπου κάνουν παρέα διάφοροι αλλοδαποί και πρότεινα σε έναν Πακιστανό που δεν γνωρίζω το όνομά του, ούτε κανένα άλλο στοιχείο του, να πάμε για να κάψουμε τα μηχανήματα του Μητσόπουλου. Ετσι και έπραξα. Πήγαμε στο σημείο με το αυτοκίνητό μου και σταμάτησα σε μακρινή απόσταση.
 
Προσεγγίσαμε την περιοχή με τα πόδια και κατά την 17.45 ώρα και με τσουβάλια, στουπιά και ένα μπιτόνι πετρέλαιο που είχα προμηθευτεί από βενζινάδικο, βάλαμε φωτιά σε έξι μηχανήματα. Σε εκείνο το σημείο, ενώ μπορούσα να τα κάψω όλα, το μετάνιωσα και σταμάτησα. Μετα από αυτό φύγαμε πεζοί. Του έδωσα 200 ευρώ και χωρίσαμε. Αυτό είναι όλο» είπε στην απολογία του ο 28χρονος.
 
 
 
Πηγή patris.gr