Εθνική τραγωδία στη Λάρισα: Ζωντανά στον Ηχώ 99,8 συνάδελφος από την ΕΡΤ Λάρισας

9:49 π.μ. - Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Τετ, 01/49/2023
Image: Εθνική τραγωδία στη Λάρισα: Ζωντανά στον Ηχώ 99,8  συνάδελφος από την ΕΡΤ Λάρισας

Τι μεταδίδει ο Γ. Γιάτσος για την ασύλληπτη τραγωδία με 36 νεκρούς έως τώρα

Ανείπωτος ο πόνος για την εθνική τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού που έχει ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής πάνω από 32 άτομα με τον αριθμό να μην αποκλείεται να αυξηθεί αφού υπάρχουν ακόμη άτομα εγκλωβισμένα κάτω από τις σιδερένιες άμορφες μάζες. Δεκάδες είναι οι τραυματίες, άλλοι με εγκαύματα άλλοι ακόμη και ακρωτηριασμένοι. Την τραγική εικόνα μας μετέφερε ο συνάδελφος από την ΕΡΤ Λάρισας Γ. Γιάτσος

Ακούστε εδώ όσα μας περιγράφει

-

Στο μεταξύ συγκλονιστικές στιγμές εξελίσσονται στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί που ανασύρθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών, ενώ ήδη περιθάλπονται οι τραυματίες. Η διαδικασία αναγνώρισης θυμάτων συνεχίζεται στο νοσοκομείο παρουσία ψυχολόγων και αστυνομικών.

Το μακάβριο έργο πυροσβεστών και διασωστών συνεχίζεται. Λίγο πριν τις 9 π.μ. ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια άλλες δύο σοροί αλλά και ανθρώπινα μέλη σε μαύρες σακούλες. Στο σημείο συνδράμουν και δυνάμεις του στρατού.

Οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176. Όπως είπε η ίδια στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων παραμένει σε εξέλιξη εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων».