Εθελοντική περιβαλλοντική δράση στη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού

3:40 μ.μ. - Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017
03:06 μ.μ. - Παρ, 30/40/2017
Image: Εθελοντική περιβαλλοντική δράση στη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που έγιναν τα δύο προηγούμενα έτη

Το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί  εθελοντική περιβαλλοντική δράση στη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού.
 
Όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, όπου καθαρίστηκαν περίπου δέκα χιλιάδες δένδρα στην περιοχή του Απηγανιά, σηματοδοτήθηκε και καθαρίστηκε το φαράγγι των πεταλούδων και έγιναν εργασίες πυροπροστασίας στο δασάκι του Κουτσουρά, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί από 1η μέχρι 17η Ιουλίου 2017, σε συνεργασία με την εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Πολίτες εν Δράση «Citizens in Action», ένα νέο πρόγραμμα που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος στο φαράγγι των πεταλούδων και αποσκοπεί στη σύνδεση του οικισμού του «Ορεινού» με το φαράγγι των πεταλούδων.
 
Πιο συγκεκριμένα η εθελοντική αυτή δράση θα αναπτυχθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου και σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και με την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης και τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, τα οποία πρόκειται να στηρίξουν το πρόγραμμα προσφέροντας τη διατροφή των 15 εθελοντών που θα εργαστούν κατά την διάρκεια αυτού.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες των εργασιών και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι εθελοντές, που θα έλθουν από διάφορες χώρες του κόσμου, θα έλθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας.
 
Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα θα εξυπηρετηθεί από τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού, όπου και θα γίνει η φιλοξενία του εθελοντών.
 
Το ΝΠΔΔ Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας ευχαριστεί όλους τους προαναφερόμενους φορείς για τη πολύτιμη προσφορά τους για μια ακόμη χρονιά στη πραγμάτωση αυτού του προγράμματος.