Εστίαση και Ψυχαγωγία: Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

9:47 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021
09:07 μ.μ. - Δευ, 12/47/2021
Image: Εστίαση και Ψυχαγωγία: Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Ανακοινώνοντας το μέτρο στο διάγγελμά του την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, ότι τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Και πρόσθεσε, ότι είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Με τον τρόπο αυτό, όλο το καλοκαίρι, ο τομέας της διασκέδασης, σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αύριο Τρίτη 13 Ιουλίου στις 12:30, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγεία Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Πηγή Tvxs