Έρχονται ναυαγοσώστες στις παραλίες Ιεράπετρας, Μύρτου και Μακρύ Γιαλού

2:07 μ.μ. - Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023
02:07 μ.μ. - Τρί, 18/07/2023
Image: Έρχονται ναυαγοσώστες στις παραλίες Ιεράπετρας, Μύρτου και Μακρύ Γιαλού

Ναυαγοσωστική κάλυψη ύψους 123.991,32 € για τις πολυσύχναστες παραλίες Ιεράπετρας- Το δελτίο τύπου του δήμου

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη ύψους  123.991,32 €  των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Ιεράπετρας, παρουσία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Μαρίας Ρουμελιωτάκη, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. « Περιβάλλον», κ. Πέτρου Μαστοράκη και του ειδικού συνεργάτη, κ. Γεωργίου Κοϊνά.

Η συζήτηση είχε επίκεντρο θέματα που σχετίζονται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Ιεράπετρας, Μύρτου και για πρώτη φορά της βραβευμένης με γαλάζια σημαία παραλίας του Μακρύ Γιαλού.

hxonews

 Ο Δήμαρχος στη συνέχεια τόνισε τα εξής:

« Είμαστε από τους πρώτους δήμους, που αφού διασφαλίσαμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, προχωρήσαμε τάχιστα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να έχουμε έγκαιρη και αποτελεσματική ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας από την έναρξη κιόλας της καλοκαιρινής περιόδου.

Προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των λουομένων, τοποθετήσαμε 5 ναυαγοσώστες με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, σε καθημερινή ετοιμότητα από τις δέκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα και στις τρεις αυτές παραλίες, Ιεράπετρας, Μύρτου, Μακρύ Γιαλού, οι οποίες δέχονται εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες, ώστε να προσφέρουμε ασφαλείς και ελκυστικές παραλίες σε ντόπιους και επισκέπτες του Δήμου μας».