Έρχονται ανεμογεννήτριες στη Θρυπτή
Σε αδράνεια η τοπική αυτοδιοίκηση
Μετά και την Επισκοπή ούτε η περιοχή της Θρυπτής όπως όλα δείχνουν δεν γλιτώνει από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών καθώς φαίνεται να ανακινούνται διαδικασίες προκειμένου να γίνουν τέτοιου είδους επενδύσεις. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως πάει να γίνει και στην περιοχή Κλήρος- Καψά.
Αφορμή για τη συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Τομαδάκη η ανάρτηση μέλους Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Δυστυχώς ούτε και η περιοχή της Θρυπτής ξεφεύγει από την λαίλαπα των ανεμογεννητριών, αφού πήρε στις 18-11-2021 η ΤΕΡΝΑ, βεβαίωση παραγωγής για την τοποθέτηση τους στην Παπούρα και την Κλήρο».
-
Η ανάρτηση του κ. Λουκάκη:
Δυστυχώς ούτε και η περιοχή της Θρυπτής ξεφεύγει από την λαίλαπα των ανεμογεννητριών, αφού πήρε στις 18-11-2021 η ΤΕΡΝΑ, βεβαίωση παραγωγής για την τοποθέτηση τους στην Παπούρα και την Κλήρο. Η περιοχή της Θρυπτής ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 POY αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο περιοχών, οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς τύπους οικοτόπων και οικοτόπους ειδών που είναι σημαντικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ποιότητα και η σπουδαιότητα της περιοχής συνίσταται στην ποικιλία από καλά διατηρημένα οικοσυστήματα σε μια σχετικά μικρή έκταση, που δεν έχει εύκολη πρόσβαση. Οι πληθυσμοί των θηλαστικών στην περιοχή είναι σε εξαιρετική κατάσταση λόγω της γεωμο-ρφολογίας της περιοχής, που προσφέρει άφθονα καταφύγια.
Η χλωρίδα της περιοχής είναι πλούσια σε κοινά και ενδημικά είδη τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη Θρυπτή έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 62 είδη ενδημικών φυτών της Κρήτης, ενώ η καμπανούλα της Ιεράπετρας (Campanula hierapetrae), ένα ενδημικό αμάραντο (Helichrysum doerfleri) και η επίσης ενδημική μινουάρτια (Minuartia wettsteinii) είναι είδη που βρίσκονται μόνο στη Θρυπτή. Το αγκάθι Eryngium amorginum φυτρώνει μόνο στο νησί της Αμοργού και το όρος Θρυπτή. Ακόμη, στην περιοχή διακρίνονται σπάνια και προστατευόμενα είδη χλωρίδας, όπως
το ασιατικό κυδωνίαστρο (Cotoneaster nummularius), η ενδημική μαργαρίτα (Anthemis abrotanifolia) και η βραχόφιλη τουλίπα (Tulipa saxatilis), αλλά και οι ορχιδέες Barlia robertiana, Ophrys sphegodes subsp. cretensis, Orchis anatolica subsp. sitiaca, Ophrys sitiaca, Ophrys sphegodes subsp. cretensis και Ophrys basilissa,
καθώς και το Limodorum abortivum. Στην περιοχή υπάρχει πευκοδάσος (Pinus brutia) με πολύ παλιά δέντρα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου όμως κάηκε πριν από αρκετά χρόνια.Η πανίδα της περιοχής είναι πλούσια σε ενδημικά ασπόνδυλα, όπως το σαλιγκάρι Albinaria sturanyi, το οποίο είναι και τοπικό ενδημικό. Η ερπετοπανίδα περιλαμβάνει δύο προστατευόμενα αμφίβια, τον κρητικό δενδροβάτραχο (Hyla arborea kretensis) και τον πράσινο φρύνο (Bufotes viridis), που αφθονούν στις πλαγιές της Θρυπτής.
Οι νυχτερίδες Myotis myotis φωλιάζουν σε πολλά σπήλαια του βουνού. Ο κρητικός αγκαθοποντικός (Acomys cahirinus minous) και ο κρητικός δασοποντικός (Apodemus sylvaticus creticus) φωλιάζουν επίσης στις νότιες πλαγιές της Θρυπτής....
.....Ωραία λοιπόν, "αγαπητοί" κυβερνώντες ....προσπαθείτε να τα καταστρέψετε όλα , στο βωμό του μοναδικού σας "Θεού", του Χρήματος ....όμως δεν θα είναι εύκολο δυστυχώς για σας ...θα μας βρείτε απέναντι σας...είναι για μας ένας ακόμα πόλεμος ...στην κυριολεξία !!!!!