Έρχονται αλλαγές στα ενοίκια: Τέλος οι πληρωμές με μετρητά - Μόνο μέσω τράπεζας η καταβολή

1:19 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
01:08 μ.μ. - Δευ, 26/19/2019
Image: Έρχονται αλλαγές στα ενοίκια: Τέλος οι πληρωμές με μετρητά - Μόνο μέσω τράπεζας η καταβολή

Παρελθόν θα αποτελεί, η καταβολή των ενοικίων στο χέρι, καθώς η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σχεδιάζει ρύθμιση για την πληρωμή τους μόνο μέσω τραπεζών

Μάλιστα, όσοι συνεχίσουν να δίνουν μετρητά και δεν πληρώνουν το ποσό του ενοικίου που αναγράφεται στο μισθωτήριο, μέσω τραπέζης ή e-banking, θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο ο ενοικιαστής θα υποχρεώνεται να εξοφλεί το ενοίκιο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη ή ηλεκτρονικά.
 
Εφόσον δεν το κάνει δεν θα θεωρείται ότι το ενοίκιο έχει εξοφληθεί, ενώ θα αποτελεί και φορολογική παράβαση τόσο για τον ενοικιαστή όσο και για τον ιδιοκτήτη και θα επιβάλλεται πρόστιμο.
 
Πάντως, με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση δεν αναμένεται να πατάξει πλήρως τη φοροδιαφυγή, καθώς είναι πιθανό ο ιδιοκτήτης να υπογράφει με τον ενοικιαστή μισθωτήριο, όπου θα αναγράφεται ποσό μικρότερο του πραγματικού ενοικίου, με τη διαφορά να καταβάλλεται σε μετρητά - αφορολόγητα.
 
Ωστόσο, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν πως είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς πολλοί, υπό τον φόβο ελέγχου, θα σπεύσουν να συμμορφωθούν.
 
dikaiologitika.gr