Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πότε θα επηρεαστεί η Κρήτη

10:23 π.μ. - Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019
10:05 π.μ. - Πέμ, 02/23/2019
Image: Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πότε θα επηρεαστεί η Κρήτη

Καταιγίδες με μεγάλη ένταση αναμένεται να πλήξουν ορισμένα τμήμα της χώρας - Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις

Με… άγριες διαθέσεις πλησιάζει το κύμα κακοκαιρίας από τη Βόρεια Αφρική, με σκόνη και λασποβροχές και τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενο, τα οποία θα χτυπήσουν τη χώρα μας από το απόγευμα της Τρίτης.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα, όπου θα επηρεαστούν και τμήματα κυρίως της δυτικής Κρήτης και γρήγορα μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι έντονα θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές. 
 
Με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν από την Πέμπτη σε όλη σχεδόν τη χώρα και την Παρασκευή να περιορίζονται μόνο τα ανατολικά τμήματα, στην Μεγαλόνησο τα φαινόμενα αναμένονται να είναι έντονα, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
 
Πιο αναλυτικά η Κρήτη αναμένεται να επηρεαστεί την Πέμπτη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και μέχρι τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από το κύμα κακοκαιρίας.
 
Οι προγνώσεις «δίνουν» στο νησί βροχές και τοπικές καταιγίδες με κατά τόπους έντονα τα φαινόμενα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του βαρομετρικού χαμηλού είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν λασποβροχές.
 
 
 
Την Τρίτη
 
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο, Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία και καταιγίδες στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο.
 
Οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα), στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη Δυτική Κρήτη θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά, επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.
 
Τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.
 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις, 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις, 9 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8-9 μποφόρ.
 
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, και στο Κεντρικό Ιόνιο θυελλώδεις, 8 μποφόρ.
 
 
 
Την Τετάρτη
 
Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στη Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.
 
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7-8 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5-6 μποφόρ.
 
Κατά τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
 
 
 
neakriti.gr