Ερώτηση Θραψανιώτη για το "βαλτωμένο έργο" της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου-Μπραμιανών

4:39 μ.μ. - Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021
04:10 μ.μ. - Τρί, 05/39/2021
Image: Ερώτηση Θραψανιώτη για το "βαλτωμένο έργο" της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου-Μπραμιανών

Ενα χρόνο μετά την εγκατάσταση του αναδόχου δεν υπάρχει καμία εξέλιξη

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης στις 1/10/2021 κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Σταύρος Αραχωβίτης. Τομεάρχης Αγροτικών του κόμματος με θέμα: «Βαλτωμένο το έργο: «Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από την υδροληψία του Μύρτου, για την ενίσχυση τού ταμιευτήρα των Μπραμιανών» στην Ιεράπετρα ».

Ο αγωγός μεταφοράς νερού από την υδροληψία του Μύρτου, ο οποίος θα εμπλουτίζει τον ταμιευτήρα στο Φράγμα Μπραμιανών είναι ένα ζωτικής σημασίας έργο για την αγροτική παραγωγή της Ιεράπετρας. Μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις που είχαν υπάρξει στο παρελθόν, μπήκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και επιτάχυνε τις διαδικασίες μελέτης, απαλλοτριώσεων και διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 25-06-2019.

Επειδή ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση του αναδόχου δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο έργο με ορατό τον κίνδυνο πλέον για μεγάλες καθυστερήσεις ή και εγκατάλειψη από πλευράς εργολάβου.

Ερωτάται ο Υπουργός Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί ώστε να διασφαλιστεί η άμεση επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου του αγωγού μεταφοράς του Μύρτους στο φράγμα των Μπραμιανών και σε ποια φάση βρίσκονται τα υπόλοιπα 14 συνοδά έργα του φράγματος και ποιες είναι οι προβλέψεις για την ολοκλήρωση τους.