Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ιεράπετρας - Στάση αναμονής για τις όποιες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας

12:55 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Δευ, 28/55/2022
Image: Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ιεράπετρας - Στάση αναμονής για τις όποιες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας στον απόηχο της επίσκεψης Μ. Γκάγκα

H Υφυπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο μια σειράς προγραμματισμένων επισκέψεων στα Νοσοκομεία της Κρήτης, επισκέφτηκε και το νοσοκομείο μας το Σάββατο 19/03/22. Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου από κλιμάκιο της Διοικήσεως και απέκτησε ιδίαν γνώμη για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Εν συνεχεία η Υφυπουργός συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους του ΔΣ Εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθώς και του Ιατρικού Προσωπικού. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε με την Υφυπουργό, παρουσιάσαμε τις ελλείψεις του Νοσοκομείου όσον αφόρα τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του με επιπλέον προσωπικό. Επιπλέον εκθέσαμε τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο μας τα τελευταία 2 χρόνια και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του. Στο τέλος της συνάντησης καταθέσαμε στην κα Γκάγκα έναν φάκελο, όπου αναλύουμε εκτενώς και λεπτομερώς τα όσα αναφέρονται παραπάνω.

Η Υφυπουργός - ως Ιατρός η ίδια – κατέχει και τις γνώσεις και την εμπειρία των κατάλληλων υποδομών και λειτουργιών που πρέπει να πληροί ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Η ίδια έδειξε να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας. Ωστόσο, καθότι η θεωρία απέχει αρκετά από την πράξη και για να μην παραμείνουμε μόνο σε ευσεβείς πόθους, αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του Υ.Υ. στα αιτήματα μας. Κρατάμε λοιπόν στάση αναμονής και επιφυλασσόμαστε για τις οποίες ενέργειες θα λάβει το Υ.Υ. στο λίαν εγγύς μέλλον.

το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας