Εργατικό ατύχημα από διαρροή χλωρίου σε ξενοδοχείο του Αγ. Νικολάου

10:44 π.μ. - Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Πέμ, 20/44/2017
Image: Εργατικό ατύχημα από διαρροή χλωρίου σε ξενοδοχείο του Αγ. Νικολάου

Ένα εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο, σημάδεψε ως αρνητικό γεγονός το εορταστικό τετραήμερο και τις μέρες του Πάσχα στο Λασίθι

Tο περιστατικό με το εργατικό ατύχημα, δυστυχώς, δεν δηλώθηκε και συνεπώς δεν καταγράφηκε ποτέ επίσημα αλλά επιβεβαιώνεται ως γεγονός από έγκυρες πηγές. Σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου και εξελίχθηκε όταν συντηρητής προσπάθησε να αποκαταστήσει βλάβη πισίνας στο χώρο των μηχανημάτων λειτουργίας της εγκατάστασης.
 
Ο εργαζόμενος υπέστη τραύματα από διαρροή του χλωρίου και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου  Νικολάου όπου μετά την διαπίστωση της κλινικής του εικόνας κι αφού διαπιστώθηκε θαμπή όραση στο ένα μάτι διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, δεδομένου ότι δεν εφημέρευε οφθαλμίατρος στο ΓΝΑΝ.
 
Το γεγονός επαναφέρει στην επικαιρότητα δύο σοβαρά θέματα. Το πρώτο αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία για το οποίο το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου έχει καταβάλει στο παρελθόν μεγάλες προσπάθειες ώστε να αναδειχθεί η αναγκαιότητα των ελέγχων και να στελεχωθεί το αρμόδιο τμήμα στον Άγιο Νικόλαο για να καλύπτονται οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται στο νομό Λασιθίου και να ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις μεθόδους πρόληψης στον τομέα αυτό.
 
Το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζει και τη φετινή χρονιά να αναλάβει πρωτοβουλίες και να κάνει ενημερωτική καμπάνια για την προστασία των εργαζομένων και τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να κάνουν τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι για να αποσοβηθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν τα εργατικά ατυχήματα. Ωστόσο, είναι κρίσιμο να υπάρξει από την πλευρά την πολιτείας η αναγκαία μέριμνα στελέχωσης του αρμόδιου τμήματος στον Άγιο Νικόλαο για να μπορεί να υλοποιηθεί ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα πρόληψης και καταστολής φαινομένων που έχουν ταλαιπωρήσει το νομό Λασιθίου κι έχουν κοστίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν.
 
Πηγή: anatolh.com