Εργάτες γης - Πρόγραμμα Helios: Ελάχιστοι παραγωγοί της Ιεράπετρας έχουν κάνει αίτηση

12:14 μ.μ. - Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Τρί, 20/14/2022
Image: Εργάτες γης - Πρόγραμμα Helios: Ελάχιστοι παραγωγοί της Ιεράπετρας έχουν κάνει αίτηση

Η κα Τζουλιάνα Κοντίνι βοηθός συντονισμού του πυλώνα απασχόλησης του προγράμματος Helios μιλά στον Ηχώ 99,8

Τη δυνατότητα να βρουν λύση στην αναζήτηση εργατών γης έχουν οι αγρότες της Ιεράπετρας και όχι, μέσω του προγράμματος Helios το οποίο υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η βοηθός συντονιστή του πυλώνα απασχόλησης του συγκεκριμένου προγράμματος κα Τζουλιάνα Κοντίνη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 έδωσε χρήσιμες οδηγίες προς τους παραγωγούς αναφορικά με το πρόγραμμα και πως μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα.

Καταρχάς ανέφερε ότι στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη της ένταξης ατόμων που έχουν αναγνωριστεί ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, δηλ των προσφύγων αλλά και των ατόμων που έχουν πάρει το καθεστώς προσωρινής προστασίας ατόμων που έχουν εκτοπιστεί από την Ουκρανία. Λειτουργούν 19 κέντρα υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 3 στην Κρήτη Χανιά, Ηράκλειο, Σητεία.

Η υποστήριξη αφορά σε πολλά επίπεδα, γλώσσας, κοινωνικής ένταξης, εργασιακά, ενημέρωσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κλπ. Το πρόγραμμα Helios στην ουσία λειτουργεί ως πόλος διασύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων που υποστηρίζoνται από αυτό και των επιχειρήσεων ή παραγωγών που αναζητούν εργατικό δυναμικό.

Μέχρι τώρα αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 6 με 7 παραγωγούς που έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις. Εν συνεχεία εκπρόσωπος του προγράμματος θα επικοινωνήσει με τον παραγωγό για τα περαιτέρω.

Αναζητούνται διαθέσιμα σπίτια και υπάρχει δυνατότητες επιδότησης για τη στέγαση υπάρχει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Κοντίνι.

Ακούστε εδώ αναλυτικά