Εργάτες γης: Μέσα στην εβδομάδα η λύση για τους παράνομα διαμένοντες

1:20 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022
01:06 μ.μ. - Δευ, 20/20/2022
Image: Εργάτες γης: Μέσα στην  εβδομάδα η λύση για τους παράνομα διαμένοντες

Αισιόδοξος ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μ. Βιαννιτάκης – Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με τις εξελίξεις για το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης. Όπως είπε,  έπειτα και από την τελευταία επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε μία πιο έντονη δραστηριότητα στην προσπάθεια επίλυσης του θέματος.

Αναμένεται ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας να δοθεί λύση πρωτίστως στην κατηγορία των παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Υπάρχει σχετική διάταξη για έκδοση εγγράφων νομιμοποίησης που λήγει όμως σε λίγες μέρες και εδώ θα πρέπει να δοθεί έμφαση καθώς οι λίγοι εναπομείναντες είναι και το εξειδικευμένο προσωπικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να καλυφθούν υφιστάμενες ανάγκες, σημείωσε.

Σε ότι αφορά τους νέους που μπορούν να έρθουν, είπε οτι  η διαδικασία για προσωρινή άδεια 3 μηνών είναι εύκολη αλλά δεν εξυπηρετεί την περιοχή μας. Γίνεται ωστόσο μια προσπάθεια να απλουστευθεί η διαδικασία μετάκλησης για τα 9μηνα με στόχο την συντόμευση του χρόνου διεκπεραίωσης του συνόλου των υποθέσεων.

Όλα αυτά δείχνουν ότι  υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα , μένει όμως στην πράξη να δούμε τα αποτελέσματα των πιέσεων γιατί μπορεί τώρα κάποιες περιοχές στη χώρα να έχουν ήδη το πρόβλημα, σε τοπικό επίπεδο όμως θα του δούμε μπροστά μας από Σεπτέμβρη, σημείωσε ο κ. Βιαννιτάκης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη