Εργάτες γης: Καθημερινά αντικείμενο πλειοδοσίας στην Ιεράπετρα

11:52 π.μ. - Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Τρί, 17/52/2023
Image: Εργάτες γης: Καθημερινά αντικείμενο πλειοδοσίας στην Ιεράπετρα

Ο Μ. Βιαννιτάκης στον Ηχώ 99,8 – Γιατί αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου

Λόγω μη απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε τελικά χθες η γενική συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Ο γραμματέας του συλλόγου κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι δυστυχώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη ανταπόκριση των αγροτών όταν τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά τόσο ως προς το θέμα των εργατών γης όσο και ως  προς τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Όπως τόνισε, για τους εργάτες γης δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα γιατί δυστυχώς παρά τις πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση, δεν υπάρχει ανταπόκριση.  Την ίδια ώρα στην Ιεράπετρα είναι καθημερινό πια το φαινόμενο πλειοδοσίας των ημερομισθίων των εργατών γης για να μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει εργατικά χέρια για τα θερμοκήπια και τις άλλες αγροτικές δουλειές.

Επιπλέον,  τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι επίσης σημαντικά και σοβαρά με κύριο το αυξημένο κόστος παραγωγής. Για να παρθούν όμως αποφάσεις στο πως θα κινηθούμε ως σύλλογος, χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν μπορούν πχ 50- 100 άτομα να λάβουν αποφάσεις για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας, τόνισε ο κ. Βιαννιτάκης.

Ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε την απουσία τους από τη σύσκεψη φορέων για το Νοσοκομείο διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος ή  κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του  Νοσοκομείου είναι δεδομένη και ως σύλλογος το έχουμε αποδείξει με την παρουσία μας σε άλλες συναντήσεις, ανεφερε.

Ακούστε τον κ. Βιαννιτάκη