Εργαστήριο κάνναβης είχε κάνει το σπίτι του - Έκρυβε όπλα, «σοκολάτες» και κοκαΐνη

1:29 μ.μ. - Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
01:07 μ.μ. - Τρί, 07/29/2020
Image: Εργαστήριο κάνναβης είχε κάνει το σπίτι του - Έκρυβε όπλα, «σοκολάτες» και κοκαΐνη

«Απ’ όλα είχε ο μπαχτσές» στο σπίτι του άνδρα στο Ηράκλειο

Ένα ολόκληρο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης είχε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σπίτι του ένας ημεδαπός στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, ο άνδρας δεν… έμεινε μόνο εκεί, αφού, λόγω της ποσότητας της «σοκολάτας», αλλά και των, συνολικά, 5 όπλων που διέθετε κατάφερε να συλληφθεί κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

hxonews

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 3 πιστόλια, 2 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια  και το χρηματικό ποσό των 2.295 ευρώ.

hxonews

Ο άνδρας συνελήφθη χτες στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

hxonews

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ημεδαπός και ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ευρισκόμενα σε γλάστρες ύψους έως 1,8 μέτρων,

22 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,

91 γραμμάρια κάνναβης,

μικροποσότητα κοκαΐνης,

3 πιστόλια,

2 κυνηγετικά όπλα,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

875 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

το χρηματικό ποσό των 2.295 ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

2 σπαθιά,

βαλλίστρα και

εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (λάμπες φωτισμού και θέρμανσης, εξαερισμός, φίλτρο αέρος, υγρασιόμετρο, ανεμιστήρες)

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

neakriti.gr