Εργασίες στα κοιμητήρια της Ιεράπετρας

7:38 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Πέμ, 08/38/2018
Image: Εργασίες στα κοιμητήρια  της Ιεράπετρας

Επίσκεψη στο κοιμητήριο Ιεράπετρας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου κ. Ορέστη Λάππα για το σύνολο των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί και από την Αντιδήμαρχο κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη για  τις εργασίες καθαριότητας στα κοιμητήρια.
 
Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης:
 
«Ολοκληρώσαμε μία σειρά εργασιών επιλύοντας προβλήματα που σχετίζονται με την εικόνα του μεγαλύτερου κοιμητηρίου του Δήμου μας, αυτό της Ιεράπετρας.
 
Στα πλαίσια των συνολικών παρεμβάσεων που υλοποιούμε στα κοιμητήρια του Δήμου μας, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, τοποθετήσαμε οστεοθυρίδες στο κοιμητήριο της Ιεράπετρας, κατασκευάσαμε περίφραξη στο κοιμητήριο του Καβουσίου και κατασκευάσαμε οστεοφυλάκιο στο κοιμητήριο του Σταυροχωρίου.
 
Ολοκληρώσαμε για πρώτη φορά, έπειτα από μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, μία πλήρη τοπογραφική καταγραφή των ταφοπεδίων όλων των κοιμητηρίων του Δήμου καταγράφοντας ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ανά κοιμητήριο.
 
Δε διατηρούμε αυταπάτες ελπίζοντας ότι θα επιλυθούν εν μία νυκτί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κοιμητήρια του Δήμου Ιεράπετρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 
Είμαι όμως πολύ ικανοποιημένος από τη συστηματική προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου και των συνεργατών μου καθώς από την πρώτη στιγμή ενδιαφερθήκαμε για τη διευθέτηση όλων των λειτουργικών και διαχειριστικών προβλημάτων στα κοιμητήρια.
 
Έχοντας επομένως σαφή εικόνα των προβλημάτων θα συνεχίσουμε σύντομα με εργασίες σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου Ιεράπετρας οι οποίες θα συμβάλλουν αθροιστικά στη συνολική αναβάθμιση των χώρων των κοιμητηρίων και θα εξασφαλίσουν ένα βελτιωμένο περιβάλλον, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών».